Дарителството е критерий за цивилизованост на едно общество. То е

...
Дарителството е критерий за цивилизованост на едно общество. То е
Коментари Харесай

Отличиха най-големите корпоративни дарители у нас

" Дарителството е аршин за цивилизованост на едно общество. То е симптом, че обществото се крепи на морални полезности. А българинът е донор по дух и по съвест. "   Това съобщи президентът Румен Радев като хазаин на провелата се късно следобяд през днешния ден гала по връчване на премиите " Най-голям корпоративен донор 2017 " на Български дарителски конгрес. Тази година церемонията е с фокус обучение. Специален акцент е подложен върху нова стратегия " Научи се да даряваш ", задачата на която е да обхване деца от 1-12 клас в цялостна система, която ги учи на главните правила на дарителството. Програмата бе отличена с грамота от президента Радев.

В категория " Най-голям размер нефинансови дарения " премията взе Telus international Europe ( 147 970 лева, дарени в стоки  и материали. Компанията получи и оценката за Най-щедър донор с дарени 2% от облагата преди облагане.

В категорията „ Най-голям размер финансови дарения ” завоюва Дънди Прешъс Металс Челопеч  (с дарени 1 337 874 лв). 

За втора поредна година наградата „ Най-голям принос посредством непринуден труд на чиновниците ” е за SAP Labs България –  378 чиновници са положили 11 217  часа доброволческа активност в работното време и са доброволствали до 15 дни годишно.

AVON и програмата „ От обич към живота –  AVON против рака на гърдата ", завоюва гласовете на журито в категорията „ Най-добра дарителска стратегия ”, а социалноотговорната самодейност на Нова Броудкастинг груп и Reach for change България „ ПРОМЯНАТА “ –  остава водач в „ Най-устойчива дарителска стратегия “.

Филип Морис България печели в категорията „ Най-добра дарителска стратегия на малко и приблизително дружество “  с  програмата „ Забавно лято, Грижовна есен “.

Наградата “Най-сполучливо партньорство ”   отличава партньорствата сред компании, Неправителствени организации, обществени институции или медии при реализирането на благотворителни планове и действия в поддръжка на публични дела и се връчва след гласоподаване на членовете на БДФ. Тази година тя бе присъдена на  Фондация Работилница за цивилен начинания и Еврофутбол – за стратегия „ Спортни гении “.

Специалната премия за Личност, съдействала за развиването на дарителството в България бе връчена на Светослав Божилов. За над 10 годишната си история неговата фондация е вложила над 30 млн.лв в обществени, просветителни и културни планове.

" Мениджър Нюз " е медиен сътрудник на събитието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР