Дарителската кампания за образователен център в Националния етнографски музей Опознай

...
Дарителската кампания за образователен център в Националния етнографски музей Опознай
Коментари Харесай

Още 33 хил. лв. делят Етнографския музей от център за деца

Дарителската акция за учебен център в Националния етнографски музей " Опознай традициите, с цел да обикнеш народа си! " продължава. А младите архитектки от съдружие " Мещра " са приключили плана, оповестиха от пресцентъра на музея. Трите зали на бъдещия учебен център към този момент си имат и имена: " Самодива ", " Кукер " и " Малък дракон ".

Равносметката дотук

До в този момент екипът на музея е съумял да понижи нужната сума за ремонт, съоръжение и обзавеждане от 100 хиляди на 78 хиляди лева От началото на декември 2016 година до момента доста жители, неправителствени организации, предприемачи и Синдикатът на българските учители са дарили общо 32 247 лева, от които 561 лева са събраните от DMS акцията пари.

А трудът на специфичните сътрудници на акцията – младите архитекти от съдружие " Мещра " Мирела Кафкова, Ирина Аргирова и Дарина Христова, които са изработили цялостния план за просветителния център, е безплатно подаяние от тях.

Какво следва

Очаква се импортираното в Националния институт за недвижимо културно завещание предложение за ремонта на трите пространства в Княжеския замък да бъде утвърдено и ремонтът да стартира през септември.

Етнографският музей ще наеме експерт възпитател, който ще ръководи и ще организира дружно с екипа на музея и майстори всички планувани в просветителния център действия.

Остава да бъдат събрани още 33 хиляди лв. за оборудването и обзавеждането на просветителния център. По-долу можете да видите лист на нещата, които би трябвало да купим или по опция да получим като подаяние.

Тук можете да видите листата на нужното съоръжение и обзавеждане.

Как ще действа просветителният център

Обучение на деца и възпитаници посредством интерактивни игрови модели

Как могат жителите да оказват помощ

- Като изпратят SMS на номер 17 777 с текст " DMS MUZEY " на стойност 1 лева
- Като дарят непосредствено в сметката на ИЕФЕМ - Българска академия на науките: Банка УниКредит Булбанк
IBAN: BG22 UNCR 9660 3119 9041 13
SWIFT BIC: UNCRBGSF
" За Образователен център на Националния етнографски музей "

Ето плана на центъра:

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР