Дарители, включително канадското правителство и Европейската комисия, в събота обещаха

...
Дарители, включително канадското правителство и Европейската комисия, в събота обещаха
Коментари Харесай

Обещаха 9,1 млрд, евро за украинските бежанци в рамките на глобална инициатива

Дарители, в това число канадското държавно управление и Европейската комисия, в събота дадоха обещание 9,1 милиарда евро дарения, заеми и безплатни средства в поддръжка на укранските бежанци, бягащи от войната след нахлуването на Русия, предава Ройтерс.

Мероприятието за набиране на средства във Варшава събра 1,8 милиарда евро за поддръжка на вътрешно разселени хора в Украйна и 7,3 милиарда евро за бежанци, избягали от страната в прилежащи страни.

Правителства, компании и частни лица дружно дадоха обещание 4,1 милиарда евро дарения , които ще бъдат разпределени значително посредством украинските управляващи или Организацията на обединените народи.

Останалите пет милиарда евро са заеми и безплатни средства от финансови институции на Европейски Съюз , в това число стратегия от четири милиарда евро за подкрепяне на обезпечаването на жилища, обучение и здравни грижи за бежанците, идващи в страните от Европейски Съюз.

" Ние заставаме на Ваша страна, било то в този момент във времена на война, било то с бежанците, само че най-важното, откакто тази война бъде извоювана от Украйна, за възобновяване и възобновление на страната ", сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която и беше хазаин на мероприятието, дружно с канадския министър председател Джъстин Трюдо.

Повече от 4 милиона души към този момент са избягали от Украйна, с цел да търсят заслон в страни от Европейски Съюз, до момента в който 6,5 милиона души са напуснали домовете си, само че остават в Украйна, заяви Европейската комисия.
 Почти 73 хиляди са украинските жители в България, чакаме още
Почти 73 хиляди са украинските жители в България, чакаме още

В Западната част на Украйна има над 7 милиона вътрешно разселени лица

Бежанците от Украйна попаднаха още веднъж в центъра на обектива откакто където се събират доста хора опитващи се да изоставен опустошените от войната райони. При удара починаха 52 души. измежду които и деца, а към 100 души бяха ранени. Украйна и западните страни упрекнаха Русия, която от своя страна отхвърли да употребява такива ракети (в съответния случай " Точка-У ", руско производство).

И през днешния ден са проведени 10 филантропични коридора, в това число от обсадения пристанищен град Мариупол. Украинските управляващи (териториите от нея, следени от Украйна), защото има опасения, че там предстоят тежки боеве.
 Англия се извини на украинските бежанци за забавените визи
Англия се извини на украинските бежанци за забавените визи

Само една четвърт от всичките 40 900 души, които сполучливо са кандидатствали, са стигнали до Обединеното кралство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР