Дарители фантоми, които не са регистрирани по Закона за храните,

...
Дарители фантоми, които не са регистрирани по Закона за храните,
Коментари Харесай

Скандално! Баптистка църква дари развалени храни на бедни

Дарители фантоми, които не са регистрирани по Закона за храните, раздават на обществено слаби негодни храни с изминал период на валидност.
Тези артикули се пробутват без етикет, без идентификационна маркировка и документи за генезис или пък са с изминал период на валидност и са погрешно съхранявани, оповестяват за "Монитор " от Българската организация за сигурност на храните (БАБХ).
Последният подобен случай е от Сандански. Става въпрос за подаяние на храни с изминал период на валидност, импортирани от Германия. Те са предоставени на Евангелската баптистка черква в града, която е раздала огромно количество от тях на небогати хора, преди инспекторите да влязат в складовете й.
"Продуктите ще бъдат унищожени. Хванати са 74 кутии с десерти по 16 броя във всяка, 24 броя двукилограмови консерви с домати, 9 кутии с пудинг, 13 десетлитрови туби с фритюрна лой и оцет балсамико в 20 кашона по 6 броя. В помещение към църквата са открити и 1200 кг. артикули от дарението, само че в период на валидност – брашно, сухи супи, мюсли, кисели краставички, оцет балсамико, пастет ", споделиха от БАБХ.
На църквата е връчен акт за административно нарушаване. Предстои издаване на наказателно разпореждане за това нарушаване като глобата ще бъде в размер от 500 до 1000 лева, споделиха още от организацията.
Санкциите по Закона за храните за физически лица са от 500-1000 лева При наново нарушаване са планувани от 1000 до 2000 лева Санкцията за юридически лица е от 1000 до 2000лв, а при наново нарушаване от - 2000 до 4000 лв..

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР