Дарители, бивши и настоящи служители и гости сложиха началото на

...
Дарители, бивши и настоящи служители и гости сложиха началото на
Коментари Харесай

Архивът в Монтана стана на 60 години

Дарители, някогашни и сегашни чиновници и посетители сложиха началото на деянията във връзка 60-годишнинаната на държавния списък в Монтана. Създаден през 1963 година като звено към окръжния национален съвет, от 1992 година е към основно ръководство на архивите.
„ Решихме да посадим шест рози, които да символизират всяка десетилетка, през които архивът е минал ”, сподели Ангелина Емилова, шеф на държавния списък.
Кметът Златко Живков и регионалният шеф Валери Димитров бяха измежду тези, които засадиха цветята, дружно с деца от близката детска градина.
В самодейността се включи и Георги Марков, дарил на архива книги, документи и награди, свързани с дългогодишната му социална и професионална активност, като ръководител на БЧК и на националната контролната комисия на филантропичната организация, на локалния ловно-рибарския съюз. 12 години той е работил с Иван Славков и Марко Семов в националното управление на ловния-рибарския съюз.
„ Архивът е като църквата, когато бях във Ватикана си мислех, че в случай че не е събиран списък във Ватикана, нямаше да знаем даже, че е имало България ”, означи Г. Марков. Кулминация на деянията във връзка годишнината ще е на 10 октомври – професионалният празник на архивистите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР