Дарио Колоня от Швейцария спечели олимпийската титла в ски-бягането на

...
Дарио Колоня от Швейцария спечели олимпийската титла в ски-бягането на
Коментари Харесай

Колоня: Три поредни титли не е зле

Дарио Колоня от Швейцария завоюва олимпийската купа в ски-бягането на 15 километра свободен жанр на Игрите в Пьончан. За 31-годишния Колоня това е трета поредна олимпийска купа на 15 км след Ванкувър 2010 свободен жанр и Сочи 2014 типичен жанр и общо четвърта в кариерата му след златото на 30 км в скиатлона в Сочи 2014. Швейцарецът става първият в 94-годишната история на ски-бягането на олимпийски игри с три следващи победи в една и съща дисциплинираност.

" Необходими са доста старания, с цел да спечелиш един златен орден. Чувствам се доста добре, откакто написах дребна част от историята ", съобщи Колоня след надпреварата. " Три следващи трофеи не е зле, усещам се доста добре. Щастлив съм и доста горделив. Днес беше съвършен ден. Когато разбрах с какво време се движа знаех, че имам огромен късмет за орден. Но когато разбрах, че повеждам с над 20 секунди разлика на 9.8 километър, бях сигурен, че ще печеля ", добави Колоня.
.@dariocologna with the 3-peat! Congratulations on another #Gold medal in the Men's 15km Free at #PyeongChang2018! #SUI

More here: https://t.co/8YSZ7Y62La pic.twitter.com/5KDsA41iMi
— Olympic Channel (@olympicchannel) February 16, 2018

Този орден е специфичен, защото в Пьончан той е подкрепян от своето семейство. Колоня се изравнява по извоювани златни медали от олимпийски игри със сънародниците си Симон Аман (ски скок) и Жорж Миз (спортна гимнастика). На второ място с 18.3 секунди закъснение се класира олимпийският първенец в скиатлона Симен Хегстад Крюгер (Норвегия), който донесе първи орден за страната си в тази дисциплинираност от 2002 година. " Дарио беше в друга лига през днешния ден. Той е необикновено мощен. Да взема сребърен орден е победа за мен ", разяснява Крюгер.

" Всичко е малко нереално. Цялата олимпиада е като една фантазия за мен. Имах дребна вяра да печеля орден, а в този момент имам злато и сребро след два старта. Това е необикновено ", добави норвежецът. Канадецът Алекс Харви назова успеха на Колоня " супер впечатляваща " и добави, че той " има голям мотор и хладнокръвие ". " Той господства тази година. Щастлив съм за него. Той е страховит човек. Доволен съм, че подиума не е единствено от представители на скандинавските страни. Това е добре за спорта ", добави Харви.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР