Дарик радио Враца“ спечели първата награда на фондация Глобални библиотеки“

...
Дарик радио Враца“ спечели първата награда на фондация Глобални библиотеки“
Коментари Харесай

Дарик радио Враца спечели първа награда на престижен форум

„ Дарик радио Враца “ завоюва първата премия на фондация „ Глобални библиотеки “ – България в категория „ Медии “, подкатегория „ Регионални медии “. Церемонията по награждаването бе част от Националния конгрес на фондацията, който се организира в София. Екипът ни получи плакет и грамота за рубриката „ Дарик чете “, която излъчваме всеки четвъртък след 10.30 ч. и е взаимна самодейност с Регионалната библиотека „ Христо Ботев “. „ Призът е за това, че сме най-силен съдружник в търсенето на вярната формула за нов тип другарство с потребителите. Номинацията е от Регионалната библиотека „ Христо Ботев “ – Враца, за което желая да благодаря на нейния шеф Силвия Врачовска “ – разяснява Мая Ценова, основен редактор на „ Дарик радио Враца “. Наградата връчи проф. Владимир Атанасов, който доста добре познава рубриката и цитира книги, представяни в нея.

В началото на награждаването ръководителят на журито проф. Георги Лозанов разгласи, че не е имало различия при определянето на спечелилите и те са определени единомислещо. Преди премията на „ Дарик радио Враца “ бе връчена единствено тази за национална медия и тя отиде в Българска национална телевизия за рубриката „ Библиотеката “.

В подкатегорията „ Регионални медии “ бе дадена и поощрителна премия на в. „ Нова добруджанска естрада “ – Добрич.

В Националния конгрес на фондация „ Глобални библиотеки “ – България вземат участие над 400 представители от страната, както и техни сътрудници от Европа и Африка. Имаше и представители на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Форумът бе открит от президента на България Румен Радев.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР