Дарик радио избра за политик на 2018 г. Протестиращите майки,

...
Дарик радио избра за политик на 2018 г. Протестиращите майки,
Коментари Харесай

Мая Манолова: Гордея се с протестиращите майки

Дарик радио избра за политик на 2018 година Протестиращите майки, поради извоюваната от тях смяна в политиката на страната по отношение на хората с увреждания и съответно на децата с увреждания.
 
Омбудсманът Мая Манолова съобщи в „ Годината “ на Дарик, че се гордее доста с тях.
 
„ Аз стоях зад този митинг от първия миг от 1 юни, дружно написахме закона за персоналната помощ. Един закон, който беше остро и размазващо подложен на критика от всички синдикати, работодатели, национално представителни организации на хората с увреждания, от всички партии, депутати, от всички институции и най-после признат единомислещо с ръкопляскания. Това е голяма победа за протестиращите майки! Гордея се с тях и смелостта им. Те демонстрираха на обществото по какъв начин би трябвало да се води война за идея “, уточни омбудсманът.

 
По думите ѝ митингът на майките е потвърдил, че институциите правят работа единствено под напън.
 
„ Хората са прави в своето съмнение, че в случай че не излязат на улицата, работа няма да се свърши. Това обаче е и рисково, тъй като неналичието на доверие, пропастта сред жителите, политиците и институциите в действителност е голяма и това схващане, че те могат да свършат работа единствено под напън не е добре за демокрацията. Това е огромен урок от 2018 година за властимащите и за институциите. Трябва да чуват гласа на хората и да се пробват да вникват и схващат техните претенции “, сподели Манолова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР