Дарик основава частен клуб “qd9 — платформа за хора с

...
Дарик основава частен клуб “qd9 — платформа за хора с
Коментари Харесай

Дарик основава платформа за хора с креативни идеи в развитие

Дарик основава частен клуб “qd9 ” — платформа за хора с изобретателни хрумвания в развиване. “qd9 ” е името на нова платформа за обмяна на хрумвания, смяна на процеси, менторство на млади обществени иноватори и образуване на нов вид събития, основана от Дарик радио. Идеята на платформата, построена на правилото на обществен клуб, е да събере на едно място хора, които имат капацитета да движат обществото ни напред. Доказани специалисти, които да построяват среда за реализация на изобретателни предприемчиви хрумвания и планове.

“Нашият първичен план е да подпомогнем основаването на среда от хора с хрумвания, които да имат опция да срещат както свои единомишленици, по този начин и към този момент одобрени бизнесмени и публични персони, ” споделя изпълнителният шеф на Дарик Христо Христов.

Първите членове в клуб “qd9 ” ще бъдат поканени от екипа на Дарик радио. “Амбицията ни е да помогнем на хората с хрумвания да имат достъп до повече благоприятни условия за реализация на фантазиите си в България. Дълг е на Дарик като частна национална медия да подчертава повече върху опциите за реализация на смелите хрумвания. Ще работим интензивно върху създаване на една общественост от смислени и прогресивни хора, ” споделя програмния шеф Константин Вълков.

От години в Дарик радио работим за построяването на своята медийна среда. Правим го отговорно, с дипломатичност и обществена приемливост. Екипът на Дарик радио развива планове (годишните номинации “40 до 40 ”, “Мъж на годината ”, “Стълбището на Дарик ”, “Бал на дебютантите ”, “Сутрин 6:30 ”) за основаване на общественост от предприемчиви хора. Реализираме плановете дружно - с другари, идейни провокатори, непознати гении, хора с дръзки фантазии и нетрадиционно мислене.

Вярваме, че е пристигнало време за радикална смяна на стандартите в мисленето, смяна на половинчатите решения. Време е да пренебрегваме извиненията, ангажиментите, отлаганията, неналичието на деятелност и уседналостта в стандартите.

В “qd9 ” започваме поредност от срещи с членовете на новия обществен клуб и осъществяване на планове. Създаваме този обществен клуб — платформа, тъй като имаме вяра, че не е значимо единствено да създаваш събития и да обсъждаш хрумвания. Важно е да предлагаш решения и да работиш за тяхното реализиране.

Вярваме, че с цел да променим нещо, би трябвало да излезем от комфортните си гнезда. Трябва да поддържаме куража на другите да подхващат провокации в името на развиването на обществото ни. За да осъществяваме и най-смелите си хрумвания. Заедно.

Те работят в цялата палитра от промишлености — актьори, сценаристи, архитекти, артисти, музиканти, IT експерти, бизнесмени, луди глави, продуктови дизайнери, иноватори, учени, преподаватели, студенти, спортисти, визионери.

Обединява ги творчеството и волята, с която поемат опасности. Обединява ги силата и капацитета да се развиват.

Първата селекция от членове ще обявим в най-кратки периоди на особено събитие и посредством самостоятелни представяния — изявленията в Дарик.

Създаваме хъб за креативност. Платформа за напредък. Нашият метод да се движим напред. Създаден в последните дни на 2023 година от екипа на Дарик радио, “qd9 ” поема отговорността да съобщи себе си, да поддържа обществения си статус на обществен клуб и платформа за хора с хрумвания за развиването на България.

Организиран е от екипа на Дарик радио, както и наши съидейници и сътрудници. Създаден е на база полезностите, които отстояваме. Членовете на “qd9 ” са от изобретателни промишлености и предприемаческа общност; преобладаваща възраст: 25-54 годишни. От тематиките на специфичните срещи с членовете на клуба, до дрес кода, този клуб е неофициален, изобретателен и другарски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР