Даренията от възпитаници на училището обикновено са много официално събитие,

...
Даренията от възпитаници на училището обикновено са много официално събитие,
Коментари Харесай

Професор отвори прашасала кутия и намери 180 бона! Причината ще ви изуми

Даренията от ученици на учебното заведение нормално са доста публично събитие, включващо набиране на средства и комплицирани контракти. Най-често възпитаниците вършат дарения на своята алма матер в подмяна на някакъв тип самопризнание – стипендия, наречена на тяхно име, празнично празненство или даже преименуване на постройка в тяхна чест. Един скорошен подарък от ученици обаче пристигна в Градския лицей на Ню Йорк (CCNY) по най-интересния – и безвъзмезден – метод.
Какво е намерил един професор в картонена кутия Картонена кутия, адресирана до катедрата по физика на CCNY, престоява в пощенската работа от месеци, когато Винод Менон най-сетне я взема дружно с няколко други ненужни писма. Винод, началник на катедрата по физика, си помислил, че картонената кутия може би съдържа някакъв спомен от някогашен възпитаник, само че това, което видял, когато отворил кутията, го шокирало. Поглеждайки надолу в кутията, Винод видял 180 000 $ в банкноти от 50 и 100 $. Тъй като в никакъв случай преди този момент не бил виждал онлайн такава сума пари, Винод изпаднал в смут. „ Никога не съм виждал такава сума пари в действителния живот под формата на пари в брой. Никога не съм го виждал, с изключение на по филмите, и по тази причина, да, бях шокиран и просто не знаех по какъв начин да отвръщам “, споделя той.
Мистериозната кутия е доставена през ноември 2020 година, доста откакто физическите занятия в учебното заведение са прекъснати и преместени онлайн поради пандемията. Тя тежала малко под пет кг и била изпратена от Флорида.
Какво направи Градският лицей на Ню Йорк с парите В кутията имало анонимно писмо, в което се обяснявало, че подателят е някогашен възпитаник, който е приключил с двойна компетентност по физика и математика, след което е получил магистърска степен по физика, а по-късно и двойна докторска степен по физика и астрономия.
По-нататък в писмото се обясняваше мотивацията на възпитаника да изпрати дарението: „ Ако приемем, че сте (малко) любопитни за какво върша това, повода е ясна: отличната просветителна опция която използвах в цялостна степен в CCNY (и Stuyvesant High School) – ми даде основата да продължа да се развъртвам. “ В края на известието той изяснява, че е имал доста ползотворна и сполучлива кариера в региона на науката и желае да я продължи, като в същото време показва признателност към CCNY. Единствената му молба беше парите да отидат за подкрепяне на студенти от младши и старши курс с двойна специализация по физика и математика, които се нуждаят от финансова помощ. Винод незабавно се обади на декана на факултета по естествени науки, на полицията в кампуса и на отдела за връзки с възпитаниците, когато разбра какъв брой пари има в кутията. Длъжностни лица, в това число ФБР, полицията на Ню Йорк и UPSP, ревизирали, с цел да се уверят, че парите не са пристигнали от незаконна активност. След това безрезултатно се пробвали да открият донора. Той бил показал подправено име и неверен адрес на етикета за връщане.
Как един неизвестен мъж прояви безкористна дарителска дейност Управителният съвет на CCNY гласоподава да одобри дарението и обмисли способи да отдаде респект на донора. Те даже предложиха картонената кутия да се бронзира и да се трансформира в скулптура! В последна сметка не осъществиха тази концепция, само че бяха признателни за щедростта на донора и за честността и надеждността на пощенската работа.
Тъй като таксата за образование в CCNY е единствено 7500 $ годишно, дарението ще финансира стипендии за десетилетие напред. „ Бих желал те да знаят, че първо, ние сме признателни за дарението. За мен е същинска чест, че той или тя са решили, че това е вярното място, за което да похарчат тези пари. И също по този начин се гордея с обстоятелството, че индивидът е направил прелестна кариера въз основа на образованието, което е получил в City College. “ Даренията на анонимния донор са имали голям позитивен резултат върху CCNY. Въпреки че подаръкът съвсем не е бил открит, изумително е, че учебното заведение и пощенската работа са изпълнили отговорностите си и никой не е бил заставен да открадне такава невероятна сума пари. Тази история ни дава вяра за бъдещето на човечеството!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР