Дарението на Бъфет, което се прави за 14-та поредна година,

...
Дарението на Бъфет, което се прави за 14-та поредна година,
Коментари Харесай

Уорън Бъфет дарява акции за 3.6 млрд. долара на пет благотворителни организации

Дарението на Бъфет, което се прави за 14-та поредна година, включва близо 16.81 млн. акции от клас " Б " на Berkshire.

Уорън Бъфет ще подари акции на стойност от близо 3.6 милиарда $ от своя капиталов холдинг Berkshire Hathaway на пет благотворителни организации, оповестява Reuters. Това е най-голямото годишно подаяние на милиардера до момента откогато през 2010 година той даде обещание да подари половината от положението си за идващите 10 години. Сред благотворителните организации, получили дарения, е и фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.

Дарението

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Дарението на Бъфет, което се прави за 14-та поредна година, включва близо 16.81 млн. акции от клас " Б " на Berkshire. То ще усили общата сума, която милиардерът към този момент е дал на благотворителните организации до над 34.5 милиарда $.

Близо 80% от даренията ще отидат за фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Останалата част ще бъдат дадени на Susan Thompson Buffett Foundation и на благотворителни организации, ръководени от децата на Уорън Бъфет Хауърд, Сюзън и Питър - The Howard G. Buffett Foundation, The Sherwood Foundation и Тhe NoVo Foundation. След последното подаяние Бъфет към момента ще има 15.7% от Berkshire, макар че се е раздели с 45 на 100 от каузи си от 2006 година и има почти 31% от акциите с право на глас.

През последните над 50 години Бъфет трансформира Berkshire Hathaway в компания с пазарна стойност от над половин трилион $, която има дялове от компании в промишлености от застраховането до индустрията. Според Forbes Бъфет остава четвъртият най-богат човек в света със положение от 87.5 милиарда $. Главният изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос и фамилията му са отпред в класацията със положение от 157.8 милиарда $.

Berkshire Hathaway влага в Amazon за първи път при започване на тази година. Гейтс и фамилните благотворителни организации нормално продават акциите на Бъфет, с цел да финансират дейностите си, акцентирайки с каква цел желаят да бъдат изхарчени тези пари. Бъфет прави дарения и за други благотворителни организации.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР