Дарение за 267 300 лв. постъпва през последните дни в

...
Дарение за 267 300 лв. постъпва през последните дни в
Коментари Харесай

Дарение за 267 300 лв. постъпва в МБАЛ Ловеч

Дарение за 267 300 лева постъпва през последните дни в МБАЛ "Проф. доктор Параскев Стоянов " АД – Ловеч, сумата е събрана за интервала от 26.03-06.04.2020 година, оповестиха от пресцентъра на общината.

Средствата са от група донори от цялата Ловешка област, като включва 21 компании от Ловеч, три компании от Троян, две компании от Летница, една компания от Тетевен и три физически лица, включително и чиновници на окръжна институция. Голямата част от донорите категорично са поискали анонимност, оповестяват от болничното заведение.

Със събраната сума са контрактувани, авансирани или заплатени медицински консумативи и съоръжение, чието право на прилагане безплатно, абсолютно и безсрочно е отстъпено на МБАЛ Ловеч.

Проверки в аптечната мрежа в Ловешка област

Част от дарението към този момент е предадено на болничното заведение, a останалите са в развой на договаряне, доставка и заплащане при доставката.

На 13 април, понеделник, бяха предадени на болничното заведение пет броя инфузионни перфузори от „ Б. Браун “ – Германия (виж снимките). Дарението бе признато от доктор Румяна Нановска, изпълнителен шеф, и доктор Цветана Кметска, шеф поделение „ Анестезиология и интензивно лекуване “. Перфузорите са портативни спринцовкови инфузионни помпи, които се употребяват за точно венозно вливане на лечебни средства.

Сред даренията са още:

1. Респиратори – 2 стационарни и 1 транспортен, както и 1 бр. пациентски екран от компания „ Дрегер “ – Германия;

2. Ултразвуков ехограф – 1 бр. от „ Сименс “ – Германия;

3. Защитни гащеризони – 30 бр. и 3000 медицински маски за болничния личен състав от „ Булбио “-България,

4. Реанимационни кревати 4 бр. от „ Хилром “ – Франция;

5. Компютри 2 бр. и един монитор;

6. Пациентски монитори 6 бр. от „ Комен Медикал “ – Китай;

7. Хладилник за предпазване на кръвни артикули и плазма 1 бр. – „ Филип Кирш “ – Германия;

8. Видеоларингоскоп – 1 бр. и консумативи за него – „ Макграф “-САЩ и 2 бр. фиброоптични ларингоскопи „ Далхаузен “ –Германия.

9. Договорени са общо 27 бр. консумативи за ларингоскопи Mac Blade от четири типа.

В Ловеч се вкарва специфичен режим за кооперативните и фермерските пазари

Ръководството на Община Ловеч сърдечно благодари на всички донори – от най-крупните компании до последния жител, които са отделиха средства за битка с ковид. За следващ път бизнесът сподели, че има огромно сърце и прави всичко допустимо да обезпечи живoтocпacявaщ буфер за непредвидени обстановки. Така се обезпечават условия за естествена и безвредна работа в отделенията.

„ Даренията са извънредно нaврeмeннa пoмoщ, изключително като знаем, че тaзи инициaтивa води след себе си и ощe дaритeли. Това е образец за цялото общество, тъй като демонстрира по какъв начин в сложни моменти можем да се обединим и да сме солидарни с нуждаещите се. Този жест на взаимност за нас е извънредно значим, тъй като уголемява границите на човечността, сподели кметът Корнелия Маринова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР