Дарение от 100 хиляди лева за БК Сливен баскет“ще гласува

...
Дарение от 100 хиляди лева за БК Сливен баскет“ще гласува
Коментари Харесай

Дарение от 100 хил. лева за  Сливен баскет ще гласува местният парламент

Дарение от 100 хиляди лв. за БК „ Сливен баскет “ще гласоподава Общинският съвет на постоянното си съвещание. Средствата ще бъдат предопределени заподготовка и присъединяване в републиканско първенствозамъжев “А ”група, разгласи ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев.
Вносител на предлагането е кметът Стефан Радев, по отношение на постъпило писмоот инициативенкомитетот изявени баскетболистиза възобновление на баскетбола в града, с молба дабъдатпредоставенифинансови средства за подкрепяне развиването на професионалния баскетбол в Сливен и основаване на отбор за мъже.

Председател на клуба е общинският консултант Станимир Комбалов, който разгласи, че се отдръпва от управлението, с цел да не попречи на положителната идея. Самият той - сполучлив баскетболист от предишното, съобщи, че ще продължи да поддържа този спорт с каквото може, с цел да има развиване и популяризация на баскетбола измежду младежите.

Историята на баскетбола в града стартира през 1937 година и учебните заведения се трансформират в центрове за развиването на този спорт. Следват надпревари на локално и национално равнище, участия в “Б ” и “А ” група.Баскетболен клуб „ Сливен Баскет “ еприемник на славния клуб БК “Сливен ”, закрит през 2010 година, и стартира да се занимава основно с деца и подрастващи. Създалемного баскетболисти, които са взели присъединяване във всички възрастови национални гарнитури и някои от тях популяризират Република България в мъжкия народен тим и до през днешния ден.Клубът има доста медали от финали на подрастващи, два пъти е тим на годината на град Сливен през 2016 – та и 2017 – та година.За страдание децата не намират реализация в родния град поради неналичието на мъжки тим. ОтИнициативниякомитет за възражданена баскетболавСливенсчитат, че със основаването на мъжки тим ще се даде късмет на локалните гении да се развивати популяризират нашия град.На баскетболното обществои всички поданици на градаще се дадатмного незабравими моменти и мотиви за горделивост в баскетболната зала, както и доста деца ще бъдатзаинтересовани от този спорт.

Станимир Комбалов предлага изменениенанаредбата за финансово подкрепяне на спортнитеклубове.То включва финансиранеи на спортни клубове за групови спортове, които са обичайни за Община Сливен, по отношение на присъединяване им в държавни шампионати " А ", " Б " или " В " група зафутбол, надлежно Висша лига или " А " група за баскетбол.

Димитър Митев разяснява, че по този метод ще бъдат подпомагани клубове, които демонстрират резултати в своята активност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР