ДАНС влезе на проверка в Булгаргаз. Иззети са документи, свързани

...
ДАНС влезе на проверка в Булгаргаз. Иззети са документи, свързани
Коментари Харесай

Лорер: Това, че Газпром продава най-евтиния газ, е илюзия, която в момента се лансира

ДАНС влезе на инспекция в " Булгаргаз ". Иззети са документи, свързани с предходното управление на сдружението.

" Не единствено, че не се тормозим от инспекцията в " Булгаргаз ", само че и се радваме, че служебният министър желае да влезе в дейна роля, тъй като с изключение на тези сигнали, които се проверяват в този момент, там има още сигнали за предишното на енергийния бизнес у нас, които следва да бъдат разследвани също ", посочи Даниел Лорер от " Продължаваме промяната " в " Денят ON AIR ".
Според него тематиката с медиаторите се преекспонира за политически цели и се злоупотребява с метода, по който работи пазарът. Той акцентира, че съперниците на " Продължаваме промяната " ги е боязън, че най-сетне е основана същинска диверсификация на газа в България.

" Диверсификацията на газа в България е съществена политика у нас, която беше неглижирана в продължение на десетилетия. Ние си говорихме за нея, само че използвахме газ единствено от един източник. Трябва да имаме повече разнообразни източници. Трябва да забележим всяко държавно управление да работи доста интензивно за това в никакъв случай да не подвластен единствено от един снабдител на газ ", сподели още Лорер пред Bulgaria ON AIR.
По думите му това, че " Газпром " продава най-евтиния газ, е заблуда, която сега се стартира, защото би трябвало да бъдат обяснени връзките с " Газпром ", които не са спазвали контракта си. Гостът съобщи, че газ ще има без значение каква е цената, с която България ще го внася.
" Когато служебният кабинет влезе в ръководството, хазната беше оставена с милиард и половина остатък. Това беше работата, която започнахме. През тези 6 месеца ние дадохме обещания на всички гласоподаватели, че ще се борим у нас да няма обири. Резултатът от това ръководство беше милиард и половина остатък. Къде се отишли те, към този момент е въпрос към служебното държавно управление. Създаването на страхове у хората е метод е да се сътвори усещане, че следващата година ще има проблеми с бюджета. Насажда се непотребен боязън измежду хората. Отговорът е, че ще има газ и ще има пари ", разяснява някогашният министър.

Той счита, че България е оставена в последното десетилетие, макар присъединението към Европейски Съюз, да бъде най-бедната страна в този съюз. Лорер разяснява, че за 6 месеца са почнали някакви промени, само че би трябвало да си довършат работата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР