ДАНС, СЕМ и КРС по разпореждане на главния прокурор Сотир

...
ДАНС, СЕМ и КРС по разпореждане на главния прокурор Сотир
Коментари Харесай

ДАНС, СЕМ и КРС проверяват БНР, Борисов не иска ”безобразия”

ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров влизат на инспекция в Българско национално радио. Това оповестиха от пресцентъра на държавното радио.
На всеки от тези органи са сложени съответни задания, като още в границите на днешния ден органите на ДАНС е разпоредено снемане на пояснения от генералния шеф на БНР.

Проверката е във връзка на оповестеното спиране на излъчването с пояснение за планувана техническа профилактика, само че и след приемане на писмо от ДАНС, че по този начин се основава заплаха за застрашаване на националната сигурност. Проверката ще е под наблюдението на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

БНР е стратегически обект за националната сигурност по подкрепяне и запазване на жителите, при положение на нужда от известяван и предупреждаване на популацията при бедствия, повреди и рецесии.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е изискал да бъдат оправени " безобразията " в БНР.Пред публицисти в Русе той уточни, че не е стъпвал в радиото 10 години и не познава шефа му. Скандалът обаче съгласно него се прави преднамерено. Премиерът изясни и че е разговарял по телефона с журналиста Силвия Великова, която заяви през вчерашния ден, че е отстранена от правосъдния сектор поради рецензиите си.

От кого и с каква цел, Борисов не разяснява, само че уточни, че като ръководител на ГЕРБ може да изиска оставката на този шеф през Народното събрание, в случай че журналистката не бъде възобновена на работа. И това му е идела да направи и щял да го направи, в случай че Силвия Великова, с която се познавал професионално, не била върната на работа.

Припомняме, през вчерашния ден бе пенсиониран шефа на стратегия " Хоризонт " на Българското национално радио (БНР) Ивайло Савов, а постът му бе стихотворец краткотрайно от Николай Кръстев, който, базирайки се на длъжностна характерност в профил журналиста Силвия Великова от ресора й и стола на водещ в предаването в петък заран. Тази заран Николай Кръстев подаде оставка на собствен ред.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР