ДАНС наложи забрана за влизане в страната на две лица,

...
ДАНС наложи забрана за влизане в страната на две лица,
Коментари Харесай

ДАНС установи двама руски разузнавачи-нелегали, крили се у нас

ДАНС наложи възбрана за влизане в страната на две лица, открити като разузнавачи-нелегали на Службата за външно разузнаване на Руската федерация.

Руските жители Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28.12.1984 година в Калининград и Татяна Анатолиевна Горочкина, родена на 09.03.1986 година в село Хватовка, Саратовска област, са обитавали на територията на Република България, представяйки се за българските жители Денис Рашков и Диана Рашкова, употребявайки персонални документи с посочените самоличности.

В ДАНС е добита информация, съгласно която Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са разузнавачи-нелегали, участници в интервенция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, целяща реализиране на разследващо навлизане посредством потребление на непознати самоличности.

Според данните, главната цел на наличието на Владимир Горочкин и на Татяна Горочкина в страната ни е била да се снабдят с нужните им български документи за идентичност и с правдоподобни биографични данни, потвърждаващи достоверността на същите, които след това да употребяват за осъществяване на разследваща активност отвън територията на Република България, съобщи Българска национална телевизия. 

Със заповед на ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност " (ДАНС) на 26.02.2024 година на двамата е наложена насилствена административна мярка „ възбрана за влизане и престояване на територията на държавите-членки на Европейския съюз " за период от 5 години на съображение член 42з, алинея 1, т. 1 по отношение на член 10, алинея 1, т. 1 и член 44, алинея 1 от Закона за чужденците в Република България, защото за двете лица има данни, че работят срещу сигурността на страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР