ДАНС, МВР и Прокуратурата създадоха Национално междуведомствено звено във връзка

...
ДАНС, МВР и Прокуратурата създадоха Национално междуведомствено звено във връзка
Коментари Харесай

ДАНС, МВР и Прокуратурата създават междуведомствено звено във връзка с местния вот

ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата сътвориха Национално междуведомствено звено по отношение на локалните избори в края на октомври. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Главният прокурор България Борислав Сарафов, вътрешният министър Калин Стоянов и ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев подписаха взаимна заповед, която регламентира дейностите на институциите за гарантиране на политическите права на жителите и за обезпечаване на бърза и съответна реакция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборите за общински съветници и кметове.

Национално междуведомствено звено ще координира активността на Прокуратура на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС за дейно взаимоотношение на институциите по време на предизборната акция, в самия избирателен ден и до формалното оповестяване от ЦИК на окончателните резултати от изборите.

Начело на краткотрайната конструкция застава заместник-главния прокурор Мария Павлова. В управлението влизат още основният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Живко Коцев, шефът на ГДНП-МВР комисар Атанас Илков, Деньо Денев, заместител ръководител на ДАНС и прокурори от ВКП.

Звеното ще оказва методическа помощ на съответните органи при осъществяване на техните пълномощия. Освен това ще прави съгласуваност и продан на информация с ЦИК, с регионалните междуведомствени звена в страната, както и разбор на получената информация от дежурните звена в Прокуратура на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

Междуведомственото звено започва своята активност от откриването на предизборната акция и ще завърши работа 30 дни след оповестяването на резултатите от вота.
 58 партии и 9 обединения са се записали за локалните избори
58 партии и 9 обединения са се записали за локалните избори

Номерата в бюлетината ще се теглят на 27 септември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР