„ДАНС има здрава имунна система и мисля, че там работят

...
„ДАНС има здрава имунна система и мисля, че там работят
Коментари Харесай

Радев: ДАНС има здрава имунна система, за да не допуска шпиони

„ ДАНС има здрава имунна система и мисля, че там работят интензивно, тъй че да не позволяват никакъв пробив в организацията във връзка с шпионска активност “.

Този коментар направи президентът Румен Радев пред публицисти във връзка появилата се информация, че Специализираната прокуратурата проверява чиновници на организацията за шпионаж в интерес на Русия.

Цената на тока след мораториума

Президентът разяснява и обстановката с цените на тока и енергоносителите у нас: " Мораториумът на цените на електрическата енергия даде належащо време за събиране на информация, разбори и планове и би трябвало в края му да има ясни решения за дейности. Очаквам, че държавното управление ще вземе всички нужни ограничения, тъй че всички тези рецесии към нас и сложни за предсказание фактори към войната в Украйна, да създадат по този начин, че всички промени с цените на електрическата енергия, на енергоносителите да бъдат търпими за българите “.

„ Нещо, за което не се приказва, само че очевидно то наближава - излизането на битовите консуматори на свободния пазар. Досега България остана единствената страна, която е предпазена към момента, защото битовите консуматори останаха на контролирания пазар. И аз желая час по-скоро да чуя каква е визията на ръководещите, с цел да решат този проблем. Това е условие на Европейския съюз. Надявам се да не бъде преждевременно и без подготовка “, добави Радев.

Президентът напомни, че още на консултациите за състава на държавно управление е споделил, че „ който има упоритостите да ръководи, би трябвало да може да го прави и в условия на рецесия “, по тази причина чака дейно ръководство в изискване на рецесии с забележим резултат за устойчива обществена и икономическа политика за българите.

Преговорите със Северна Македония

По отношение на Радев разяснява и договарянията за еврочленството на Северна Македония във връзка на срещата си с еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи.

По думите му двамата неведнъж са обсъждали обстановката и са извървели път на осъзнаване, че има проблем, че би трябвало да бъдат подхванати ясни съответни дейности за решение на проблемите с правата на македонските българи, за премахване езика на омразата, за проверка на учебници, тъй че младежите да не се възпитават в дух на ненавист против България, в ограничения за запазване на културното ни завещание.

„ Имаме напредък в нашата работа. Въпросът е с какви принадлежности да се подсигурява отбраната на нашия народен интерес “, съобщи Радев, съобщи БТВ.

Войната в Украйна и българската помощ за Киев

Президентът разяснява и предлагането на някои от парламентарните партии да се гласоподава предложение за даване на военна помощ за Украйна.

„ Аз към този момент заявих, че като държавен глава няма да позволи България да бъде въвлечена в тази война. Предоставянето на оръжия на воюваща страна крие риск за сигурността на България. Когато някои оферират такова решение, би трябвало да имат надлежно обосновка какво предлага, тъй че да се минимизира този риск. Въпросът е към партиите, които оферират това да се случи. Но аз ще се обърна и към тези партии, които бяха дълго време в ръководството и освен към тях и които пред тях в ръководството. Какво направиха за решение на проблемите на въоръжените сили. Какво направиха за модернизацията, тъй че да нямаме днеска недостиг. Ние имаме ли модерни самолети? Нямаме, не се знае по кое време тъкмо ще имаме и при какви условия. Имаме ли кораби модерни? Ами нямаме. Вие знаете ли с какви муниции разполагат сега нашите формирования? Знаете ли какъв брой тона муниции чакат оптимизация? Знаете ли с какво въоръжение са сега в сухопътни войски? Какво да дадем сега ние? И да желаеме няма какво да дадем, няма какво “, сподели президентът.

Държавният глава участва на образование на възпитаници от столични учебни заведения на Полигона за образование по отбрана при бедствия, повреди и рецесии в регион Панчарево. Радев се срещна и с активността на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община и предложи сходни центрове да бъдат основани и в други общини.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР