ДАНС да провери информация в медийни публикации за санкционирани от

...
ДАНС да провери информация в медийни публикации за санкционирани от
Коментари Харесай

Имат ли санкционирани руснаци имоти у нас? ДАНС проверява

ДАНС да ревизира информация в медийни изявления за глобени от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия жители на Русия и юридически лица, придобили парцели в България. Това са наредили от Софийска градска прокуратура през вчерашния ден, оповестиха от обвиняването (СГП към този момент проверява най-тежката престъпност след закриването на Специализираната, б.р.).

В началото на предходната година българските сайтове и изнесоха информация за четирима високопоставени руснаци, които са в санкционните описи на Европейски Съюз, Англия и САЩ и които имат парцели по българското черноморие. Това са Александър Чемезов (син на шефа на " Ростех " ), Максим Топилин (бивш министър в режима на Путин), Владимир Плигин и Алексей Чепа - някогашен и сегашен народен представител в съветската Дума.

ДАНС би трябвало да ревизира и дали санкционирани съветски компании са придобили недвижима благосъстоятелност. След привършване на инспекцията материалите би трябвало да бъдат докладвани в СГП за преценка, като от държавното обвиняване дават обещание, че обществеността ще бъде известена за резултатите.

Всякакви покупко-продажби с недвижими парцели са неразрешени за съветски жители от май предходната година, като част от шестия пакет наказания против Русия поради войната в Украйна.

Припомняме, че през май Европейски Съюз реши да се забранят покупко-продажбите с недвижими парцели за съветски жители на територията на блока, като включи това в шестия пакет от наказания против Москва поради войната в Украйна.

Държавната организация ще търси и дали има неофициални паравоенни структури, които работят на наша територия и се пробват да прокарват ползи срещу българската национална сигурност. Това е уголемение на инспекцията срещу Военен съюз – Българско национално опълчение „ Шипка “, която стартира през декември.

Прокуратурата при Сотир Цацаров един път към този момент не съумя да заличи регистрацията на БНО " Шипка ".

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР