Данните за телефона в тайника са били събрани при последните

...
Данните за телефона в тайника са били събрани при последните
Коментари Харесай

Мигрантите от камиона-ковчег край Локорско изпращали съобщения за умиращи хора

Данните за телефона в тайника са били събрани при последните разпити на оживелите от нещастието, стана ясно от прокуратурата. Предстои да се откри с кого съответно са комуникирали мигрантите. Ще бъде осъществен разбор на трафичните данни.

 

Трагедията на 17 февруари провокира необятен публичен отзив. Общо 52-ма души бяха открити в тайник на камион край Локорско. Десетки бяха превозени в лечебни заведения. 18 души починаха. Заради случая трима чиновници на Европол бяха изпратени в България, с цел да проверяват гибелта на афганистанците. 

 

Самият Христов отхвърли пред съда, че има пръст в трафика на мигранти като уточни, че по това време се е намирал в Гърция. Въпреки че отбраната му изиска по-лека мярка с претекст, че Христов няма да се укрие или да извърши друго закононарушение, съдът го остави в ареста. 

 

Случаят с мигрантите в с. Локорско е един от многото, открити в страната през последните месеци. Само преди няколко дни повдигнаха обвинявания на мъж и жена, натъпкали 23-ма души от Афганистан в кола за спешна помощ. Малко преди този момент мигранти бяха открити в микробус в София. 

 

В средата на този месец пък 46 мигранти бяха задържани  преди Прохода на републиката - в сектора сред Гурково и село Пчелиново. Предполага се, че бежанците са транспортирани в товарен автомобил, който е аварирал. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР