Данните за жертви в Ашкелон, град с население 150 хил.

...
Данните за жертви в Ашкелон, град с население 150 хил.
Коментари Харесай

Хамас обстрелва курортния Ашкелон, напрежението Израел - Хизбула на север остава

Данните за жертви в Ашкелон, град с население 150 хиляди души на 20 км северно от Газа, са разнопосочни, израелски медии оповестяват за ранени. Няма информация за ранени и при офанзивата в Северен Израел, която която този път и източници от Ливан свързват ракетния обстрел с " Хамас ". На прицел на групировката е бил израелски танк.

Общо 15 ракети бяха пуснати от Ливан в посока Израел в миг, когато въоръжените сили на страната поставят старания да се дистанцират от спора. Някои от предходните офанзиви бяха дело на палестински бойци, само че останаха опасенията, че това може да докара до война с ливанската проиранска шиитска формация " Хизбула ". И за последната офанзива ливански източници на " Ройтерс " в началото заявяваха, че била дело на палестински групи, само че по-късно намесиха " Хизбула ".

Жителите на град Метула, по границата сред Израел и Ливан, получиха разпореждане от градския съвет да се изтеглят неотложно. Вчера, в третият ден на война, починаха минимум шест бойци по границата, най-смъртоносния от войната сред Израел и " Хизбула " през 2006 година

Израелските сили целия ден обстрелват Газа, унищожиха и пункта сред Газа и Египет, преди този момент затворен от Кайро. Армията на страната твърди, че при последните удари са убити двама командири на " Хамас ". Здравното министерство в Газа приказва за минимум 830 жертви на ударите.

 

Очаква се израелският министър на защитата Йоав Галант да се включи в срещата на върха на НАТО посредством видеовръзка. Срещата трябваше да засегне главно войната в УКрайна, само че войната с " Хамас " влезе в дневния ред.

Поканени на среща на министрите на Европейски Съюз пък са и външните министри на Израел и Палестинската власт, Ели Коен и Рияд ал Малики.

По-късно през днешния ден американският президент Джо Байдън се чака да осъди " Хамас " и да подчертае поддръжката на Съединени американски щати за Израел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР