Данните сочат, че европейските потребители не се интересуват толкова много

...
Данните сочат, че европейските потребители не се интересуват толкова много
Коментари Харесай

Доставките на смартфони в Европа паднаха до ново дъно

Данните сочат, че европейските консуматори не се интересуват толкоз доста от нови смарт телефони

Емил Василев преди 11 секунди 1 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 16:58 | 02.09.2023

Рестартирането на телефона: какъв брой постоянно да го вършим и за какво?

IT НовиниДаниел Десподов - 14:04 | 30.08.2023

Ето за какво E = mc² е единствено половината от информацията за протичащото се

ТелефониЕмил Василев - 21:21 | 31.08.2023

Huawei Mate 60 Pro демонстрира безсмислието на американските наказания към Китай

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Според последните данни на пазарните анализатори от Counterpoint Research доставките на смарт телефони в Европа са достигнали най-ниското си равнище.

В най-новия си документ за положението на европейските доставки на смарт телефони Market Monitor Service твърди, че през второто тримесечие на тази година спадът е с 12% на годишна база. Освен това анализаторите настояват, че това е най-ниският тримесечен размер на доставките от първото тримесечие на 2012 година насам.

Западна Европа е отбелязала най-силен спад – 14%, до момента в който Източна Европа е отбелязала спад от 8%.

Русия въпреки това бележи растеж от 4% на годишна база. За страдание, това не се дължи на някакво усъвършенстване на самия пазар или на покупателната дарба на нейните жители, а по-скоро на обстоятелството, че второто тримесечие на предходната година е първото цялостно тримесечие след нахлуването на страната в Украйна и напускането на пазара на огромни играчи на пазара на смарт телефони.

Xiaomi е пазарен водач в Русия, изясняват още анализаторите, а realme заема второто място. Realme бележи растеж от 12% на годишна база, като заема 55% от доставките на марката в страната. Counterpoint твърди, че компанията се е възползвала доста от излизането на Samsung и Apple. Това е и петото следващо тримесечие, в което realme се задържа на второ място, като през това време съумява непрекъснато да понижава разликата с водача Xiaomi.

HONOR отбелязва растеж от 9% на годишна база.

От години пазарът на смарт телефони е в затруднено състояние, защото новите модели се оферират единствено с минимални усъвършенствания, а форм-факторите на другите производители са съвсем идентични. Новите смарт телефони са изгубили „ уау “ фактора, което е една от аргументите потребителите от ден на ден да се насочват към използвани и реновирани устройства. Сгъваемите устройства са обещаващи, само че към този момент не съумяват да привлекат интереса на по-голямата част от потребителите, най-много заради високите си цени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР