Данните показват, че за нито един период през месеците март

...
Данните показват, че за нито един период през месеците март
Коментари Харесай

МФ отговори на Нинова: Средствата в Сребърния фонд са налични в пълен размер

Данните демонстрират, че за нито един интервал през месеците март и април наличностите на държавното управление не са по-ниски от законово избрания ограничител, което значи, че средства на Държавния фонд за гарантиране на устойчивостта на държавната пенсионна система (т.нар. Сребърен фонд) и средствата по стратегии и планове на Европейския съюз са налични в цялостен размер за всеки от посочените интервали. Това декларират от Министерството на финансите, откакто водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна служебния кабинет, че е харчил пари от Сребърния фонд.

 

Това значи, че освен наличностите на Сребърния фонд, които за посочените интервали са в размер на малко над 3,7 милиарда лева, са налице в цялостен размер, само че е спазен и ограничителят във връзка с средствата по стратегии и планове на Европейски Съюз.

 

Министерството на финансите прецизно съблюдава законово избраните ограничители при ръководството на средствата в Единната сметка, според §15 от преходните и заключителни разпореждания на Закона за използване на наредбите на ЗДБРБ за 2022 година, ЗБДОО 2022, ЗБНЗОК за 2022 година (т.нар. удължителен закон). Това е видно от обществено наличните данни на Управление „ Емисионно “ на Българска народна банка, както и от оповестените статистически данни за размера на фискалния запас на интернет страницата на Министерството на финансите, обявиха още от ведомството.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР