Данните от Националния статистически институт, обобщени от Института за пазарна

...
Данните от Националния статистически институт, обобщени от Института за пазарна
Коментари Харесай

Пловдив дава повече работа от Варна, посочи експерт

Данните от Националния статистически институт, систематизирани от Института за пазарна стопанска система, демонстрираха междинната брутна месечна заплата на наетите по трудово и служебно правно отношение лица в частния и публичния бранш в 265-те общини в страната.

Сред огромните регионални центрове най-високите междинни хонорари са в Столична община – 2 475 лева (4-то място в страната), община Варна – 1 642 лева (17-то място в страната) и община Пловдив – 1 584 лева (22-ро място в страната). Отново следим мощно показване на индустриалните общини в периферията на трите водещи стопански центъра.

" Пловдив е огромно изключение в демографски проект - това е град, който притегли 40-50 хиляди души. Ключови общини в Пловдивско - Куклен и Марица, са изведени като обособени индикатори. Пловдив предлага по-добри благоприятни условия от Варна. На опашката са нормалните обвинени - Видин, Силистра, Монтана. Сливен и Ямбол са с много ниски междинни заплати, въпреки че там има доста благоприятни условия за работа и безработицата е ниска ", обясни за Bulgaria ON AIR Георги Първанов от Българската конфедерация по заетостта.

Очакванията тази година са за равномерен растеж на заплатите - към 9-10%, както и за усмиряване на инфлацията. Очаква се безработицата да бъде в рационални равнища. Забавя се огромният интерес за работа в София, Пловдив се оказва много прелъстителен център. В София безработицата е под 2%, в Пловдив също има липса на фрагменти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР