Данните от измерваните показатели за качеството на атмосферния въздух за

...
Данните от измерваните показатели за качеството на атмосферния въздух за
Коментари Харесай

След големия пожар в депото край Ракитница: Има завишение на праховото замърсяване

Данните от измерваните индикатори за качеството на атмосферния въздух за първите 24 часа демонстрират само повишена средноденонощната норма за фините прахови частици (ФПЧ 10), оповестиха Министерство на околната среда и водите.

От началото на измерванията с мобилната автоматизирана станция на Регионална лаборатория-Пловдив към Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) стойностите на ФПЧ 10 са 1.59 пъти над нормата от 50 µg/m3.

Според получените данни най-запрашено е било сред 12:00 и 13:00 часа на 8 ноември, като средночасовите стойности са достигнали 381 µg/m3. Допълнително информация ще бъде предоставена след приключването на предоставените 72-часовите измервания и приемането на окончателните обработени резултати.

Данните от измерванията с мобилна инсталация (GASMET) на Регионална лаборатория не регистрират нарушавания на качеството на атмосферния въздух по в допълнение измерваните индикатори.

РИОСВ-Стара Загора продължава със повишено внимание да следи развиването на обстановката провокирана от пожара на депото в „ Регионален център за ръководство на боклуци - Стара Загора “.

Горенето е прекратено, само че към момента има тлеене. Продължава интензивното запръстяване. Задимяването е мощно лимитирано.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР