Данните на тазгодишното проучване Huawei Summer Barometer показват, че смартфонът

...
Данните на тазгодишното проучване Huawei Summer Barometer показват, че смартфонът
Коментари Харесай

Как да приготвим багажа си „умно” през лятната почивка

Данните на тазгодишното изследване Huawei Summer Barometer демонстрират, че смарт телефонът ще бъде най-важната част от багажа ни за лятото. Преди туристите заминаваха освен с тежки куфари, само че и с цяла гама устройства като фотоапарати, плейъри, папки с значима информация за пътуването, карти и други устройства. Сега има доста по-лесен и „ по-умен " метод да пътуваме. Модерният смарт телефон като Huawei P10 да вземем за пример, е „ най-умният " багаж за лятото на 2017 година. Ето за какво:

Смартфонът е новата камера

49% от хората в Централна, Източна и Северна Европа ще пътуват през лятото на 2017 година Милиони ще преглеждат забележителности, ще посещават забавни места и градове. Това са все обстановки, при които камерата се трансформира в нашият най-хубав другар. Не е изненадващо, че 94% от потребителите употребяват мобилните телефони за фотоси. Това вършат и 97% от българите.

Външната памет е от извънредно значение при подготовката на „ умния " багаж

Най-лошото нещо, което може да се случи до момента в който снимаме или запечатваме специфичен миг от почивката, е да нямаме повече свободна памет. Нашият „ интелигентен " багаж би трябвало да включва и карта с спомагателна памет, с цел да съхраняваме фотоси и видео. Проучването на Huawei демонстрира, че 55% от потребителите (68% от българите) трансферират данни от смарт телефоните си на външни устройства. 29% от европейците и 47% от българите употребяват като цяло спомагателни карти с памет.

Приложения за пътешестване

Близо 60% от потребителите в Европа употребяват своите смарт телефони като асистенти за пътешестване. Те изтеглят приложения като Booking.com или Tripadvisor, с цел да ревизират мнения от други консуматори. Но това не е всичко - над 30% от всички европейски консуматори и 47% от българите употребяват смарт телефон, а не компютър, когато вършат своите резервации.

Отделните GPS устройства не са известни

„ Умният " багаж на 2017 година не съдържа обичайната карта за насочване - 70% от европейците и 88% от българите употребяват навигацията на своите смарт телефони. Мобилните приложения са една от най-популярните функционалности и прехвърлянето на данни даже и в чужбина, към този момент не е проблем. Освен това потребителите постоянно изтеглят карти за прилагане и в офлайн режим.

Пътешественикът има потребност от батерия

Не е изненадващо, че огромна част от потребителите в Европа (83%) показват дълготрайната батерия като една от най-желаните характерности. 88% от българите показват животът на батерията като значим фактор при избора на смарт телефон. Затова и външните акумулатори са измежду най-популярните аксесоари на пазара сега. Huawei Summer Barometer демонстрира, че 39% от потребителите на смарт телефони са закупили и употребяват портативна батерия. 42% от българите също употребяват външна батерия, а 40% от сънародниците ни пътуват с спомагателни кабели за зареждане на телефона.

Рецептата на Huawei за „ интелигентен " багаж е ясна: уверете се, че имате задоволително памет на своя телефон. Изтеглете приложенията за пътешестване, с цел да може да разполагате с най-важната информация. Оставете ненужните устройства като фотоапарат у дома, в случай че към момента притежавате подобен. Уверете се, че имате и задоволително батерия за незабавни случаи. След като сте създали всичко това просто тръгнете, пътувайте и се отдайте на почивката. Направете си няколко усмихнати селфита и не се тормозете - 73% от потребителите в Европа и цели 84% от българите си вършат селфи фрагменти през лятото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР