Данните на повече от 380 хиляди клиенти на авиокомпанията „British

...
Данните на повече от 380 хиляди клиенти на авиокомпанията „British
Коментари Харесай

Голям удар: Откраднаха личните и финансовите данни на 380 хиляди клиенти на British Airways

Данните на повече от 380 хиляди клиенти на самолетната компания „ British Airways ” са откраднати, написа английският всекидневник „ Индипедънт”. Превозвачът удостовери, че сред 21 август и 5 септември т.г. персоналните и финансовите данни на към 380 000 разплащателни карти, принадлежащи на клиентите, създали резервации „ бяха компрометирани ".

Авиокомпанията добави, че е уведомила полицията, откакто откраднатите данни, които не включват данни за пътешестване или паспорти, са взети от уеб страницата й и мобилното му приложение.

„ Пробивът е спрян и уеб сайтът ни работи обикновено ", се споделя в изказване на самолетната компания. Говорител съобщи пред „ Индипендънт”, че нарушаването е открито, когато „ трета страна видя необикновена активност и осведоми за това ".

„ British Airways” са подхванали „ незабавно разследване” и приканиха засегнатите клиенти да се свържат с банките и да ревизират кредитните си карти.
На самолетната компания може да бъде наложена сериозна санкция от Службата на комисаря по информацията. Щетите по репутацията на компанията обаче могат да бъдат по-сериозни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР