Данните на Европейския съюз показват, че 27-членният блок е позволил

...
Данните на Европейския съюз показват, че 27-членният блок е позволил
Коментари Харесай

ЕС изнася милиони ваксини въпреки недостига в съюза

Данните на Европейския съюз демонстрират, че 27-членният блок е разрешил износът на над 34 милиона дози ваксини COVID-19 през последните седмици, макар дефицита и продължаващата битка за ускорение на стратегиите за имунизиране, оповестява АП.

Няколко чиновници, които приказваха при изискване за анонимност заради чувствителността на цифрите, обявиха, че над 9,1 милиона дози са изнесени за Обединеното кралство в миг, когато дипломатическото напрежение се е повишило поради износа на ваксини и използването на съглашението за Брекзит.

Европейски Съюз искаше имунизациите AstraZeneca от Англия, с цел да компенсира дефицита в компанията си.
 Шарл Мишел: Русия и Китай употребяват имунизациите за пропагандни цели
Шарл Мишел: Русия и Китай употребяват имунизациите за пропагандни цели

Европейски Съюз не прави това, приказва за полезности...

Данните демонстрират, че даже Европейски Съюз да бъде упрекнат във " ваксинен шовинизъм ", огромният експорт продължава от блока . Износът е съвсем толкоз огромен, колкото почти 45 милиона дози, разпределени в Европейски Съюз от предходната седмица.

Един посланик съобщи, че от над 200 позволения за експорт, единствено едно е отказано . Миналата седмица пратка с повече от четвърт милиона ваксини AstraZeneca, предопределени при първото потребление на система за надзор на износа, основана от блока, с цел да се увери, че огромните фармацевтични компании ще съблюдават договорите.

Един чиновник акцентира, че износът е " единствено за производителите, които съблюдават своите договорни задължения " към Европейски Съюз . Друг съобщи, че цифрите не включват експорт за по-бедните страни по света .

, само че страните членки се оплакват, че доставките са доста по-бавни от търсенето. Несъответствието с имунизациите е най-очевидно при съпоставяне с Англия.

Последните налични данни демонстрират, че 35% от пълнолетното население на Обединеното кралство е получило ваксина, до момента в който цифрата за Европейски Съюз е едвам 9,6% .

Англия оглавява листата за експорт , като Канада е на второ място, а Съединени американски щати са на 8-мо място в листата с утвърждения за експорт в размер на 953 723.

Цифрата от 34 млн. дози експорт за седмици оставя горчив усет за някои, изключително като се има поради броят на изнесените от Европейски Съюз ваксини за Обединеното кралство .

Тази седмица ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел изясни, че " обстоятелствата не лъжат . Обединеното кралство и Съединени американски щати постановиха безапелационна възбрана за експорт на ваксини или съставни елементи за ваксини, създадени на тяхна територия. "

Премиерът Борис Джонсън отхвърли да има такава възбрана , само че данните за износа от Европейски Съюз в действителност демонстрират, че блокът е имал роля за триумфа на английската имунизация ".
 Балтийските страни приканват Европейски Съюз да преразпредели неизползваните ваксини
Балтийските страни приканват Европейски Съюз да преразпредели неизползваните ваксини

От тези, които се опасяват от имунизиране към тези, които имат потребност

Цифрите са предоставени от изпълнителната комисия на Европейски Съюз на представители на страните членки . Като цяло представителите нямат проблем с фирмите, които съблюдават своя контракт с Европейски Съюз и могат да продължат експорт.

Критиката се концентрира върху AstraZeneca , англо-шведската компания, която даде обещание към 80 милиона ваксини , само че в този момент твърди, че евентуално ще падне над половината от тази поради индустриалните проблеми.

След първичното отвод на Обединеното кралство, Мишел изиска от Обединеното кралство да обезпечи повече бистрота във връзка с производството и износа за други страни .

Европейски Съюз е главен мултинационален фармацевтичен център с голям индустриален потенциал и желае от фирмите, които съблюдават уговорките си, да продължат да изнасят. " Европейски Съюз в никакъв случай не е спирал да изнася ", разяснява Мишел .
 Фон дер Лайен пита Русия за какво продава Sputnik V преди да имунизира жителите си
Фон дер Лайен пита Русия за какво продава Sputnik V преди да имунизира жителите си

Има метод да се прескочи Европейски Съюз и Унгария, Полша, Словакия, Чехия разискват въпроса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР