Данните, които излизат в понеделник, през уикенда не са точните,

...
Данните, които излизат в понеделник, през уикенда не са точните,
Коментари Харесай

Математик: Веднага въведете локдаун

„ Данните, които излизат в понеделник, през уикенда не са точните, а в действителност си имаме минимум 4000 инфектирани минимум, които са показали признаци “, сподели пред БНР проф. Огнян Кунчев, математик от Българска академия на науките.

„ Тези 4000 са забележимата част на айсберга, невидимата част на айсберга в България, с тези равнища на тестване, умножете го по 4, 5 и считайте, че става дума за едни 15 хиляди, които се заразяват, само че не ги отчитаме и те вървят почтено насам- натам и сеят болести, тъй като са безсимптомни..

Считайте, че тук става дума за морал, а не за математика ", уточни още проф. Кунчев.

" Това, което в този момент се случи като брой инфектирани, приети в болница и умряли, беше ясно преди месеци и си беше предвидимо. Но най-лошото е, че стихията е против нас. И каквито и ограничения да вкара, даже и цялостен локдаун, това ще се почувства чак след две седмици. И тия данни от 4000 души, което съгласно мен са 20 000, те ще продължат 10-15 дни ", сподели още математикът.

По думите му и резултатът от зеления документ ще се почувства най-малко след 15 дни. А през това време здравната система няма да издържи. Погледнете - интензивните кревати към този момент са пълни- 600 кревати, реанимациите са цялостни, а това са хора с единия крайник в гроба...Остава 100-тина кревати, над 6000 кревати за Covid-19 са заети, а това е на ръба...Вижте в Румъния какво става - и у нас е по този начин, лечебните заведения са препълнени - само че малките екрани у нас си го икономисват това - хората над 60 години, които са най-уязвимите - те страдат най-вече, за какво не се демонстрира това от медиите? ", попита проф. Кунчев.

Според мен локдаунът би трябвало да бъде въведен незабавно, съобщи математикът.

По думите му, за излизане от рецесията, би трябвало да се имунизират най-малко 50 хиляди дневно. Индия и Китай са имунизирани над 50 на 100, единствено Русия, Румъния и България сме най-големите слабаци. Ако караме по този начин, нямаме шансове, съобщи в " Преди всички " проф. Кунчев, написа обстоятелства.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР