Данни на Банка ДСК показват, че делът на детските и

...
Данни на Банка ДСК показват, че делът на детските и
Коментари Харесай

Детски и младежки дебитни карти все по-често заменят нуждата от носене на джобни

Данни на Банка ДСК демонстрират, че делът на детските и юношески дебитни карти в портфолиото на банката пораства. Експертите на банката регистрират, че при подготовката за новата образователна година от ден на ден родители избират да дават на децата си дебитна карта, която да им разрешава да вършат покупки на дребна стойност, без да се постанова да носят пари в брой. Родителите внасят по картата джобните за седмицата или месеца, а децата и младежите могат да се разплащат с тях на касата в магазин или да теглят от банкомат.

Данните демонстрират, че към този момент близо 60 хиляди деца и младежи употребяват детски и юношески дебитни карти от Банка ДСК. От тях с максимален дял от 62,5% са картите „ ДСК Макс “, които се издават на младежи сред 18 и 24-годишна възраст. Следват картите „ ДСК Тийн “ с 34,2%, които са за деца сред 14 и 18-годишна възраст, а картите „ ДСК Старт “, които са предопределени за най-малките клиенти на банката на възраст сред 7 и 14 години, са 3,3 % от всички детски и юношески карти, издадени от Банка ДСК.

Допълнителни преимущества на детските, тийнейджърски и юношески дебитни карти са възпитаването на автономия, финансова дисциплинираност и зачитане на парите. Те са и комфортен вид за изпращане на пари на студенти, които се образоват надалеч от фамилиите си.

Банката е планувала по-ниски предели за изтегляне на пари в брой от детските карти „ ДСК Старт “ и „ ДСК Тийн “ по отношение на лимитите по общоприетите дебитни карти. Всеки родител може да направи и спомагателни ограничавания на лимита на картата на своето дете, в случай че то е до 18-годишна възраст. Експертите на Банка ДСК поучават децата да пазят бележките си за изтегляне и заплащане на ПОС терминали в магазини.



За всяка възрастова група банката предлага избор сред четири типа дизайн - два за контактни и два за безконтактни детски и юношески карти.

Дебитна карта „ ДСК Старт “ за деца от 7 и 14 години е освободена от такси за разкриване и обслужване на разплащателната сметка, издаване на картата и изтегляне от банкомат на Банка ДСК. Родителят управлява какъв брой харчи детето, тъй като самичък дефинира лимита за изтегляне от банкомат или заплащане на ПОС терминал. С ДСК Директ и мобилното приложение DSK Smart той ръководи сметката бързо и елементарно - избира по кое време и с каква сума да зареди картата единствено с няколко клика. Където и да се намира детето – на зелено учебно заведение, спортно съревнование, екскурзия и други, родителят има опция незабавно да обезпечи нужните му средства изцяло гратис, даже и в неработен ден. Сметка „ ДСК Старт “ се открива на името на законния представител (родител или настойник) на малолетното дете.

„ ДСК Тийн “ разрешава на младежи от 14 до 18 години да развиват финансовата си просвета, като сами се учат по какъв начин да ръководят бюджета си. Дебитната карта дава на притежателя си самостоятелност, като в това време обезпечава успокоение за родителите. Достъпът до ДСК Директ разрешава на младежа да наблюдава своите транзакции. Сметка „ ДСК Тийн “ се открива на името на малолетното дете със единодушието на неговия родител или настойник. Сметката няма такса за разкриване и за месечно обслужване. Безплатно е и тегленето на банкомат на Банка ДСК с карти „ ДСК Тийн “.

Дебитна карта „ ДСК Макс “ за младежи от 18 до 24 години дава всички функционални благоприятни условия на общоприетата дебитна карта, само че на доста по-ниска цена. По сметката могат да се получават стипендия, прехрана или пари от родителите, както и трудово заплащане. „ ДСК Макс “ дава опция на притежателя си да употребява кредит-овърдрафт, заем за образование или заем при преференциални условия по стратегия „ ДСК Партньори “. Младежите от 18 до 24 години откриват сметка „ ДСК Макс “ независимо. Откриването на сметката е гратис, а за обслужване и поддръжка младежът заплаща единствено 0,50 лева на месец. Тегленето от банкомат на Банка ДСК също е с по-ниска такса по отношение на общоприетите дебитни карти – 0,30 лева на изтегляне.

В случай че, с изключение на да създадат обичайните за началото на всяка образователна години покупки, родителите пожелаят да издадат на детето си „ ДСК Старт “ или „ ДСК Тийн “, те би трябвало да отидат дружно с него в най-удобния за тях клон на Банка ДСК. „ ДСК Макс “ се издава във всеки клон на банката, като младежът самичък открива сметката си. Допълнителна информация за детските и юношески дебитни карти на Банка ДСК можете да намерите на: www.dskbank.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР