Дания започва да изпраща депортираните престъпници и чужденците, търсещите убежище,

...
Дания започва да изпраща депортираните престъпници и чужденците, търсещите убежище,
Коментари Харесай

Дания изпраща осъдените мигранти на безлюден остров

Дания стартира да изпраща депортираните нарушители и чужденците, търсещите леговище, които излежават присъди в страната, на необитаем остров на близо 4 км от крайбрежията си, написа през днешния ден.бг.

Новата политика на скандинавската страна е част от проектобюджетно съглашение сред държавното управление и дясната националноконсервативна Датската национална партия (DPP).

DPP разгласява видео в Туитър, над което написа: „ Депортирани чужденци нарушители нямат място в Дания “. „ Докато успеем да се отървем от тях, ще ги преместваме на остров Линдхолм в залива Стейдж, където ще бъдат принудени да обитават в нов първоначален център. Там ще има и непрекъснато полицейско наличие. “

Анимираният видеоклип е посрещнат с рецензии поради изобразения тъмнокож мъж, който е изпратен на дребния остров. Мнозина го назовават „ расистки “, в това число и политици от Дания.

Лидерът на Социално-либералната партия Мортен Йостергард съобщи, че този проект основава „ разноски за всички “.
Министърът на имиграцията и интеграцията на Дания Ингер Стойберг пък уточни, че тази политика изпраща изрично обръщение. „ Радвам се, че сме постигнали единодушие да създадем този първоначален център. С тази стъпка изпращаме ясно обръщение на нарушителите, че не са мечтани в Дания “, съобщи тя.
Потребители в интернет пък питат: „ А какво ще вършиме с локалните си нарушители? ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР