Дания за пръв път регистрира над 30 000 инфекции с

...
Дания за пръв път регистрира над 30 000 инфекции с
Коментари Харесай

Дания за пръв път регистрира над 30 000 заразени

Дания за пръв път записва над 30 000 инфекции с ковид за ден, съобщи ДПА, заяви Българска телеграфна агенция. Националният здравен институт записва 33 493 нови инфекции, от които към 2000 са повторни.

Министърът на опазването на здравето Магнус Хойнике съобщи в " Туитър ", че огромният брой инфектирани не води до повече признати в лечебни заведения. Той изяснява това с огромния брой наново инфектирани и с това, че множеството са инфектирани с Омикрон разновидността, който по-рядко довежда до хоспитализация. В лечебни заведения са настанени 810 пациенти, от които 49 в интензивни отделения.

Междувременно стана ясно, че Финландия ще стартира от средата на февруари последователно да облекчава ограниченията против разпространяването на ковид, заяви министър-председателят Сана Марин след държавно съвещание, траяло през целия ден, съобщи " Ройтерс ". След края на този месец Финландия също така ще престане да прави здравни инспекции по шенгенските си граници, тъй като съгласно финландските здравни управляващи това не способства за ограничение на пандемията, сподели Марин.

През декември държавното управление реши, че всички идващи от чужбина ще би трябвало да показват доказателство за имунизация или преболедуване или негативен тест за ковид. По оценки на локалния здравен институт пикът на Омикрон вълната във Финландия се чака до седмици, а не до месеци. Марин съобщи, че държавното управление ѝ е склонно да промени критериите за имунизационния паспорт, само че добави, че това ще бъде мъчно да се направи от правна позиция. " Правителството желае да го направи, само че е доста мъчно поради главните човешки права ", сподели министър-председателката. С това тя имаше поради хората, които не могат да се имунизират, и тези, които са преболедували COVID-19, без да бъдат публично диагностицирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР