Дания спечели дербито срещу актуалния европейски шампион Швеция с 28:27

...
Дания спечели дербито срещу актуалния европейски шампион Швеция с 28:27
Коментари Харесай

Дания победи актуалния еврошампион Швеция и записа трета победа в групата си

Дания завоюва дербито против настоящия европейски първенец Швеция с 28:27 в група II на втората фаза на шампионата на континента по хандбал. Датчаните са на върха в потока с три победи от три мача и затвърдиха мнението, че са един от кандидатите за купата тази година в Германия.

Швеция остава на 2-о място в класирането с 4 точки, колкото събра и Португалия след триумфа си с 33:30 над Словения. Интересното е, че шведи и португалци ще си дадат директна среща – по всяка възможност за втората квота в потока на следващия ден вечер. По същото време Дания ще има шанса да направи нова крачка към полуфиналите, в случай че победи Норвегия.

В дербито на двете скандинавски сили 10 гола от 11 шута вкара водачът на Дания Матиас Гидсел, а дългокосият ляв гард Микел Хансен добави 5, само че пък подаде и за още три. Голмайсторът на Швеция и капитан на тима Хампус Ване беше прецизен 9 пъти от 12 изстрела, а Албин Лагергрен означи 6. Датчаните взеха преднина още до почивката със 17:15 и през второто полувреме съумяха да удържат шведския напън с непрекъснати смени, влизане на свежи хора в отбраната и персонално бранене на Ване и Феликс Клаар, който беше стеснен до 2 гола.

В другата среща от групата Норвегия съживи очакванията си за напредък измежду триумф с 35:32 над Нидерландия. Норвежците демонстрираха същинска зрялост и съвършена ротация, като шест от техните състезатели вкараха по 6 гола.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР