Дания ще дари на Украйна 19 гаубици Caesar , произведени

...
Дания ще дари на Украйна 19 гаубици Caesar , произведени
Коментари Харесай

Дания дарява на Киев 19 френски гаубици "Caesar"

Дания ще подари на Украйна 19 гаубици " Caesar ", създадени от френската оръжейна компания " Nexter ", заяви датското министерство на защитата
 
" От дълго време поддържаме контакт с украинците по отношение на артилерийските системи " Caesar " и се веселя, че в този момент получихме необятна поддръжка от датския парламент и ще ги дарим за украинската битка за независимост ", сподели министърът на защитата Якоб Елеман-Йенсен.
 
В известието на военното ведомство обаче се показва, че даването на въпросните оръжия ще забави в допълнение основаването на така наречен " Първа бригада ", което е един от уговорките, поети от Дания пред НАТО, отбелязва Ройтерс.
 
Проектът би трябвало да бъде сбъднат тази година, само че осъществяването му се бави, а това провокира рецензии от страна на алианса. " Трябва да намерим баланс сред помощта за Украйна и по-нататъшното подсилване на датската защита, с цел да можем да подсигуряваме сигурността на Дания и да осъществим отговорностите си пред НАТО ", съобщи Елеман-Йенсен. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР