Дания разработва дигитален паспорт за хора, ваксинирани срещу КОВИД-19, предаде

...
Дания разработва дигитален паспорт за хора, ваксинирани срещу КОВИД-19, предаде
Коментари Харесай

Дания разработва дигитален паспорт за хора, ваксинирани срещу КОВИД-19

Дания създава цифров паспорт за хора, имунизирани против КОВИД-19, съобщи Ройтерс. Това би им разрешило да пътуват до страни, в които сходна документи се изисква по време на пандемията.

"Очаква се, че може да има условие от други страни да показват документ за имунизиране при влизане. Датският паспорт за сложена ваксина може да бъде употребен там ", се споделя в изказване на датското министерство на опазването на здравето.

Издаването на паспорти за сложена ваксина може да стане в първите месеци на годината. Достъпът до него може да става чрез уеб страницата на датската работа за публично опазване на здравето. Засега не е ясно дали паспортът може да е разполагаем под формата на приложение.

Министерството акцентира, че е належащо да се изследва още повече дали хората, които са имунизирани против КОВИД-19, могат да предават вируса и какъв брой дълго трае имунитетът, обезпечаван от имунизацията, преди да е належащо да се направи нова имунизация.

Дания стартира да имунизира възрастните и здравните служащи в края на предишния месец и до момента е сложила дози на към 1 % от популацията. Днес се чака да завърши имунизирането в към 900 домове за възрастни.

Световната здравна организация сподели предходната година, че работи по издаване на електронен документ за сложена ваксина против КОВИД-19. Той ще е под формата на "малка жълта карта " или ще е цифрова версия на жълтите книжки за сложени ваксини, издавани в доста страни.

Австралийската самолетна компания Куонтас съобщи през ноември, че ще изисква от пасажерите си в бъдеще да се имунизират против КОВИД-19, преди да летят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР