Дания отмени всички останали ограничения срещу разпространението на коронавирус в

...
Дания отмени всички останали ограничения срещу разпространението на коронавирус в
Коментари Харесай

Дания вдигна всички ограничения срещу разпространението на Covid-19

Дания анулира всички останали ограничавания против разпространяването на ковид в петък, което я прави първата страна от Европейски Съюз, която се връща изцяло към всекидневието преди пандемията, написа европейската редакция на Politico.

„ Ваксините и огромните старания на всички жители на Дания за толкоз дълъг интервал са в основата на това за какво сме мощни ", съобщи здравният министър Магнус Хюнике в „ Туитър " тази седмица. Датските здравни управляващи утвърдиха този ход в края на август, откакто оповестиха, че вирусът „ към този момент не е сериозна опасност за обществото " заради високите равнища на имунизация и ниската периодичност на тежки болести и гибел.

„ COVID-паспортите в страната " към този момент няма да се изискват за влизане в заведения за хранене, спортни центрове или нощни клубове, а децата към този момент няма да бъдат изпращани автоматизирано вкъщи, в случай че влязат в непосредствен контакт с доказан случай на COVID-19. Само инфектираните би трябвало да бъдат под карантина. Хората могат да се върнат в офиса и учебните заведения са отворени.

Този ход е последният в решенията на страната за облекчение на пандемичните ограничения, в това число унищожаване на условието за маска за публичен превоз на 13 август.И другите скандинавски страни като Швеция ще анулират рестриктивните мерки си в края на септември, възползвайки се от подобряващите се епидемиологични вероятности.

73% от 5,8-милионното население на Дания са изцяло имунизирани, а този % скача до 98% за хората на възраст над 65 години.

Наред с сполучливото разпространяване на имунизациите, специалистите показаха като причина за отшумяването на пандемията високото равнище на доверие в управляващите. Почти три четвърти от възрастните са изцяло имунизирани и процентът на хоспитализация в следствие от COVID-19 е невисок.

Една фешън дума, която някои употребяват, е samfundssind или обществено мислене. Това допуска мощно възприятие за обществена отговорност и отчетност в датското общество. Туристите нормално се изненадват, когато родителите оставят децата си в колички отвън кафенета и заведения за хранене. За разлика от това, другаде в Европа доверието в органите за справяне с ковид е доста по-ниско.

„ Ако имате ниски равнища на доверие във връзка с другите хора или на управляващите, тогава евентуално се изискват по-драконовски закони за ограничение на ковид ", сподели Герт Тингард, професор по политика в университета в Орхус, в скорошно изявление за Science Nordic.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР