Дания извади тази вечер България от забранителния оранжев списък на

...
Дания извади тази вечер България от забранителния оранжев списък на
Коментари Харесай

Още една голяма страна отмени забрана за пътуване в България

Дания извади довечера България от забранителния оранжев лист на страните, до които не е целесъобразно да се пътува, заяви standby.dk.

България още веднъж е в жълто, което значи, че до нея може да се пътува, отбелязва уеб сайтът. "България в този момент дава отговор на критериите за ниска степен на заразявания ", се споделя в обновения лист на Министерството на външните работи на Дания.

В оранжевия забранителен лист влизат Франция и Хърватия поради покачването на инфектираните с ковид. Цифрите от Държавния здравен институт демонстрират, че степента на зараза във Франция е 31,3, а в Хърватия е 32,6. Така двете страни са над критерия за безпроблемно пътешестване от 30, написа Министерството на външните работи.

По-рано през днешния ден Димитър Попов, шеф на датския туроператор „ Пенгуин Травъл “ разгласи пред TravelNews, че има спад от 70% на записванията за зимния сезон в България поради наличието ни в забранителния лист.

Туроператорът води към 1500 датчани и шведи на ски у нас. Най-много се търси дестинация Банско. Димитър Попов изясни, че откакто Швеция е вдигнала възбраната за България преди няколко дни, незабавно са почнали записванията за зимния сезон.

Същото чака в този момент да се случи и в Дания. Дори има възможност по last minute да тръгнат и туристи за страната през септември и октомври, означи той. Те идват по стратегии за авантюристичен туризъм, пешеходен, велотуризъм и конен туризъм.

Припомняме, че неотдавна и Дания извади България от забранителния оранжев лист на страните, до които не е целесъобразно да се пътува.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР