Дания изпревари Швеция като най-добрата страна в света, в която

...
Дания изпревари Швеция като най-добрата страна в света, в която
Коментари Харесай

Топ 10 на страните, които предлагат най-добра среда на жените

Дания изпревари Швеция като най-хубавата страна в света, в която да живеят дами, съгласно ранглиста от 2018 година от US News & World Report.

Преди Международния ден на дамата, медийната организация организира изследване измежду повече от 9 хиляди дами, като част от по-мащабното изследване за най-хубавите страни за живеене за тях. В класацията се подреждат 80 страни.


Критериите, съгласно които се правят оценка страните, варират от икономическо въздействие до поданство и качество на живот.
Най-добрите страни са получили високи оценки (максималното е 10) по тези признаци: човешки права, тъждество на приходите, напредък и сигурност.

Вижте кои заемат първите 10 места в тази ранглиста.

10. Германия
Страната се класира високо, поради оценката си за напредък – 9,2 – и прилична оценка от 8,2 за човешките права, само че получава единствено 7,6 за тъждество сред половете.

9. Нова Зеландия
През 2017 година министър-председателят Джасинда Ардерн стана най-младата жена-лидер в света. Въпреки това, страната получава 7,6 точки за тъждество сред половете.

8. Австралия
С високата дълготрайност на живота както за мъжете, по този начин и за дамите, Австралия означи 9,1 от 10 за правата на индивида, само че има малко по-нисък резултат, от 8,4, за тъждество сред половете.

7. Швейцария
Най-добрата страна в света като цяло, съгласно ранглисти, тази неутрална, мирна страна означи 9 от 10 по въпросите на равенството сред половете.

6. Канада
Държавата се класира високо по точките за правата на индивида и равенството сред половете.

5. Финландия
Първата страна, която предлага неограничени права на дамите да гласоподават и да бъдат избирани в Парламента, Финландия предлага една от най-приветливите среди за дамите.

4. Холандия
Холандците са съумели да понижат разликите сред половете в региона на опазването на здравето, образованието, стопанската система и политиката, като дават на майките богатства като здравна сестра.

3. Норвегия
Политиката, обвързвана с отпуска по майчинство, е единствено една от аргументите, заради които Норвегия е измежду най-равнопоставените по пол народи в света.

2. Швеция
В тазгодишната ранглиста страната отпада с една позиция, напускайки първото място. Въпреки това тя предлага доста добра среда за дамите, защото шведите имат най-прогресивните настройки към равенството сред половете, съгласно отчет на YouGov.

1. Дания
Дания има най-високи оценки за правата на индивида и равенството сред половете. Страната се гордее със система за дневни грижи, обвързвана с приходите, и една от най-гъвкавите политики за отпуски на родителите в Европа.
В актуалната ранглиста, България се подрежда на 30-о място.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР