Дания и Тунис завършиха при нулево равенство в откриващия двубой

...
Дания и Тунис завършиха при нулево равенство в откриващия двубой
Коментари Харесай

Тунис не се даде на полуфиналистите от Евро 2020

Дания и Тунис приключиха при нулево тъждество в откриващия дуел от група D на Световното състезание по футбол в Катар. На „ Едюкейшън Сити Стейдиъм “ в Ал Раян, двата отбора имаха своите благоприятни условия за надвит гол, само че в последна сметка поделиха точките .
Каспер Шмайхел (л) избавя вратата си след удара на Исам Джебали (ц).
Първата по-интересна обстановка бе пред вратата на „ Червения динамит “. В 11-та минута изстрел на Мохамед Дрегер рикошира от тялото на Андреас Кристенсен и мина покрай вратата на Каспер Шмайхел. Северноафриканците продължиха да играят на високи обороти и доста затрудняваха посочения авансово за любимец в срещата полуфиналист от Евро 2020 предходната година. В 23-та минута гол за тунизийците бе анулиран заради засада. В края на полувремето Тунис бе покрай това да поведе справедливо в резултата, когато Исам Джебали бе изведен самичък против Шмайхел, само че някогашният пазач на Лестър се прояви с превъзходна интервенция.

Десет минути след началото на втората част Дания намерения, че е разкрил резултата, само че попадението на Сков Олсен бе анулирано заради засада на резервата Микел Дамсгаард в хода на офанзивата. В 69-та още веднъж датчаните имаха късмет да поведат, само че завърналият се на огромен конгрес Кристиан Ериксен, който предходната година получи сърдечен арест на Европейското състезание, бе обезверен от положителното избавяне на вратаря на африканците Аймен Дамен. Почти незабавно по-късно друга от промените на Каспер Хюлманд – Андреас Корнелиус, пропусна от непосредствена непосредственост. Дълбоко в добавеното време Дания имаше искания за дузпа за игра с ръка на Ясин Мерия в наказателното поле на Тунис след корнер на Ериксен. Главният арбитър прегледа обстановката на ВАР монитора край страничната линия, само че в последна сметка не уточни бялата точка.

В идващите си мачове от група D Дания играе със международния първенец Франция в събота, 26 ноември, от 18:00 часа българско време, а четири часа по-рано Тунис се изправя против Австралия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР