Дания, един от най-близките съюзници на Вашингтон в Европа, не

...
Дания, един от най-близките съюзници на Вашингтон в Европа, не
Коментари Харесай

Дания не е съгласна с критиките на Франция и ЕС към САЩ заради споразумението с Австралия

Дания, един от най-близките съдружници на Вашингтон в Европа, не е съгласна с рецензиите на Франция и Европейски Съюз към Съединени американски щати за съглашението за подводници с Австралия. Това сподели министър председателят Мете Фредериксен, представен от Агенция Франс Прес. Фредериксен отбрани американския президент Джо Байдън. Позицията на Копенхаген контрастира с тона на срещата във вторник в Брюксел, където множеството европейски дипломати показаха взаимност с Париж, въпреки няколко да предизвестиха против раздор с Вашингтон.

" Мисля, че е значимо да се каже - поради диалозите, които се водят в Европа сега - че виждам Байдън като доста предан към трансатлантическия съюз. И като цяло не би трябвало да трансформираме съответни провокации, които постоянно ще съществуват сред съдружниците, в нещо, което не би трябвало да бъдат. Бих желал да предупредя за това ", добави още Мете Фредериксен.

На въпрос дали схваща рецензията, която идва от Париж и Брюксел, датският водач отговори: „ Не, не го разбирам, въобще не го разбирам. Това не значи, че ние в датското държавно управление наложително се съгласяваме със Съединени американски щати за всичко и също по този начин казахме, че бихме желали да забележим друго излизане от Афганистан, само че не усещам безусловно никакво отчаяние от новата администрация на Съединени американски щати. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР