Данило Петручи разкри, че сезон 2018 в MotoGP ще бъде

...
Данило Петручи разкри, че сезон 2018 в MotoGP ще бъде
Коментари Харесай

Петручи ще си търси нов отбор в MotoGP

Данило Петручи разкри, че сезон 2018 в MotoGP ще бъде последният му със сателитния отбор на Ducati – Pramac. Италианецът се причисли към тима през 2015-а и макар че към момента му липсва победа в кралския клас, той записа пет подиума, а през миналата 2017-а се бори на два пъти за победа. Пилотът преподписа предходната година за още един сезон, само че интерес към него не липсваше – той водеше и договаряния с Aprilia за заместител на Сам Лоус.
Петручи разкри пред Gazzetta dello Sport, че ще се бори да завоюва спортно място или в заводския отбор на Ducati, или в този на Aprilia. За негов заместител пък се счита водачът от тима на Валентино Роси в Moto2 Франческо Баная.

" В контракта си имам алтернатива, с която да се трансформира в фабричен водач на Ducati. Ако това не се случи, ще стана свободен сътрудник. Вероятно всичко ще бъде решено още в първите няколко кръга, което не е доста почтено. След седем години в MotoGP към този момент ми се желае да осъществя фантазията си и да стана фабричен водач ", разкри Петручи.

Dieta, enduro, Terni, Giulia La nuova vita di Petrucci https://t.co/VcTOGPlwX2 #motori pic.twitter.com/HVtLNl7GDy
— LaGazzettadelloSport (@Gazzetta_it) January 23, 2018
Очаква се през сезон 2018 в MotoGP да настъпят известни промени в тимовете, защото договорите на болшинството изтичат, към момента не е ясно бъдещето на Валентино Роси, както и дали здравословното положение на Йонас Фолгер ще му разреши да се завърне в кралския клас.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР