Даниил Медведев заяви, че не смята треньорските указания за измама,

...
Даниил Медведев заяви, че не смята треньорските указания за измама,
Коментари Харесай

Даниил Медведев: Не мисля, че Циципас мами


Даниил Медведев съобщи, че не счита треньорските инструкции за машинация, само че играчите и треньорите би трябвало да се преценяват с това, че сега те са неразрешени. Руснакът разяснява обвиняванията в коучинг, които насочи към Стефанос Циципас и татко му по време на днешния полуфинал на Australian Open, като в това време съобщи, че доста съжалява за думите, които насочи към съдията на стола.

„Мачът беше доста чудноват. Типичният конфликт сред двама тенисисти от висок сан, в който има върхове и спадове. И двамата направихме много неточности, които са нетипични за нас, само че в това време показахме тенис от най-висока класа. Преди четвъртия сет въобще не мислех, че нещата ще приключат толкоз бързо. Много съм благополучен, че съумях да печеля по подобен метод, защото това ми даде опция да спестя сила за финала“ – сподели първата ракета на Русия.

Медведев разяснява и главната тематика към мача – следващото обвиняване в коучинг, отправено към Стефанос Циципас и татко му Апостолос.

„Не мисля, че Циципас мами. Бях сърдит най-много поради това, че позволих пробив. Смятах, че съдията можеше да овладее доста по-добре публиката, вместо единствено да приканва към бранене на тишина. След това внезапно получих предизвестие поради това, че съм се забавил прекалено много при сервис, което в допълнение ме вбеси. На всеки две или три точки чувах бащата на Циципас да приказва на гръцки. Попитах съдията дали това е разрешено и той отвърна, че говоренето не е проблем, стига да не става дума за треньорски инструкции. Аз обаче му споделих, че в случай че не приказва гръцки, няма по какъв начин да е сигурен какво приказват. Не считам треньорските инструкции за машинация, само че сега разпоредбите ги не разрешават, тъй че за мен обстановката е ясна“.

Шампионът на US Open показа и упованията си за идния край против Рафаел Надал. „Всички знаем какъв брой мощна е душeвността на Рафа. Не съм сигурен дали би трябвало да се показвам по този метод, само че той на процедура е съвършеният тенисист. Не приказвам единствено за игровите качества, само че и за характера му. Той в никакъв случай не чупи ракети и държанието му постоянно е безупречно. Сега още веднъж имам опцията да направя нещо историческо. Предишният мимач против Надал беше героичен, по тази причина в този момент ще направя всичко допустимо, с цел да се приготвя по най-хубавия начин“.

Медведев ще опита за повторно да попречи на представител на „Голямата тройка“ да завоюва 21-ва купа от Големия шлем, откакто преди няколко месеца победи Новак Джокович на финала на US Open.

„Съперничеството сред Роджър, Рафа и Новак е необикновено. Надал и Федерер бяха контузени постоянно през последните години и доста хора споделяха, че кариерите им са завършили, само че вижте какво прави Рафа. Бе отвън игра няколко месеца, само че все пак в този момент още веднъж е на край. С Федерер беше същото – преди няколко години се завърна след контузия в коляното и завоюва съвсем всеки шампионат, в който игра. За мен е необикновено, че ще имам опцията още веднъж да задържа това съревнование равностойно и да не разреша на един от тях да се откъсне пред другите. За да се случи това обаче ще би трябвало да покажа най-хубавия си тенис“ – безапелационен е 25-годишният руснак.

„Всички знаем, че Федерер, Надал и Джокович са най-великите в историята на тениса. Постигнали са невероятни неща и на процедура са спечелили едни и същи титли. Някой има повече трофеи от Australian Open, различен – от Ролан Гарос или за купа „Дейвис“. Надал е признакът на Ролан Гарос. Не мисля, че постигнатото от него в Париж в миналото ще бъде повторено. Той обаче е мощен освен на клей. Има много триумфи и на твърди кортове“ – добави Медведев.

Световният №2 изрази страдание за отношението си към съдията в днешния дуел. Руснакът се разкрещя на рефера, наричайки го „глупав“, след което го дефинира като „малка котка“.

„Много скърбя за случилото се. Изобщо не беше прелестно. Знам, че съдиите вършат всичко по силите си, само че тенисът е доста конкурентен спорт и е елементарно да се поддадеш на страстите. Работя върху тази част от характера си. Съжалявам за нещата, които казах“ – съобщи първенецът на US Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР