Даниил Медведев зае първата позиция в световната ранглиста, след като

...
Даниил Медведев зае първата позиция в световната ранглиста, след като
Коментари Харесай

Тим Хенман: Медведев съвсем скоро ще бъде отново №1 в ранглистата

Даниил Медведев зае първата позиция в международната класация, откакто Новак Джокович позволи изненадваща загуба от квалификанта Иржи Весели на четвъртфиналите в Дубай и по този начин сдаде водещата позиция за пръв път от 86 седмици насам. Последваха обаче слаби изяви от страна на руснака и той отстъпи още веднъж мястото на върха, а сигурно Ноле ще бъде най-високоранкираният играч в Тура най-малко още няколко седмици.

На Мастърс шампионата в Маями Медведев разполагаше с действителни шансове още веднъж да бъде на върха, само че за тази цел бе нужно да откри място измежду най-хубавите четирима. Руснакът обаче бе надвит в 1/4-финалната фаза, което провокира разочарованието както на самия него, по този начин и на феновете му.

Часове след провалянето Тим Хенман обаче увери, че в действителност Медведев няма причина да бъде неудовлетворен от представянето си, тъй като напълно скоро още веднъж ще бъде №1: " Съмнявам се, че сега Медведев има причина да бъде отчаян. Да, той се стремеше към полуфинал в Маями, тъй като искаше още от идния понеделник да бъде на върха, само че схваща, че през идните седмици с лекост може да задмине Джокович и провалянето от Хуркач не е от такова значение.

Започва клей сезонът, където през 2021-а Медведев въобще не се показа добре. Иименно слабите му резултати са повода да съм сигурен, че напълно скоро ще бъде назад на пърната позиция в подреждането. За разлика от Джокович, Даниил съвсем няма точки за отбраняване и имам вяра, че след няколко седмици той още веднъж ще бъде №1. " - приключи Хенман.

Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР