Даниил Медведев влиза в историята като четвъртият шампион на Sofia

...
Даниил Медведев влиза в историята като четвъртият шампион на Sofia
Коментари Харесай

Даниил Медведев е шампион на Sofia Open 2019!

Даниил Медведев влиза в историята като четвъртият първенец на Sofia Open! Страхотният руснак стигна до огромния триумф след съвършен край, в който за час и 21 минути игра се наложи с 6:4, 6:3 над унгареца Мартон Фучович!
Победата пристигна относително елементарно за Медведев, който реализира по два пробива във всеки от сетовете, а на собствен ред позволи единствено един брейк на своя начален удар. Фучович показва, че неслучайно е стигнал до дуела за купата, само че класата на съветския гений се оказа прекомерно висока за него. Медведев се отбраняваше превъзходно от дъното на корта и караше противникът му да търси рискови удари, с които вероятно да печели разиграванията. Нищо обаче не можеше да разклати

Медведев, който се трансформира в първия тенисист през годината с две АТР трофеи. Той победи и в Сидни в самото начало на 2019-а, а купата е общо четвърта за него в кариерата му. Фучович пък загуби втория си АТР край и остава с една купа, тази от Женева през предходната година, написа още Гонг.

Така Медведев наследява миналогодишния първенец в София Мирза Башич и се причислява към листата от първенци, в които са още Роберто Баутиста Агут и Григор Димитров. Той получава и 250 точки за АТР ранглистата, както и 90390 евро от наградния фонд. За Фучович пък остава утешението от 150 точки, с които ще се завърне в топ 40 на света. Той прибира и 48870 евро.

От самото начало на мача разиграванията бяха доста продължителни и на процедура нямаше гейм, който да бъде извоюван леко от сервиращия. Медведев обаче бъркаше по-малко и за Фучович бе същинско предизвикателство да го надиграе. Унгарецът отрази два брейкбола още в първия гейм, както и още един в петия. За сметка на това обаче в седмия пробивът пристигна с гейм на 0.

Оше в идващия обаче имаше връщане на брейка след серия от непредизвикани неточности на руснака и прелестен форхенд по правата на Фучович.

Серията от пробиви продължи. Медведев реагира като посърнал на изравняването и след няколко извоювани продължителни разигравания стигна до 5:4 при третия си брейкбол в гейма. А след него пък таман в точния момент пристигна и единственият елементарно извоюван сервис гейм в сета.

Втората част стартира с първия гейм на 0 за Фучович, само че разочарованието следваше в идващия му сервис гейм. В него Медведев осъществя първия си брейкбол и по този начин се понесе вихрено към триумфа. Ключов за руснака бе шестият гейм, в който противникът му бе непогрешим и си заслужи два шанса за връщане на пробива. №3 в схемата обаче нямаше такива планове и още веднъж поведе с 2 гейма.

При 3:5 унгарецът сервираше за оставане в мача и още тук нервите му не устояха. Две непредизвикани неточности, неприятна къса за 0:40 и надлежно три мачбола, от които още при първия форхендът на Фучович отлетя в навън, узаконявайки триумфа на руснака.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР