Даниил Медведев спечели турнира по тенис на твърда настилка от

...
Даниил Медведев спечели турнира по тенис на твърда настилка от
Коментари Харесай

Даниил Медведев спечели турнира в Маями

Даниил Медведев завоюва шампионата по тенис на твърда настилка от сериите " Мастърс 1000 " в Маями.

Във финала някогашният лидер в международната класация се наложи със 7:5, 6:3 над италианеца Яник Синер. За Медведев това е 19-а купа в кариерата, като любопитното е, че тя е извоювана на 19-и друг шампионат.

В първите 10 гейма на мача Медведев и Синер се движеха компактно един до различен в резултата. Двамата си размениха по един пробив в средата на първия гейм, само че в нито един миг някой от тях не поведе с два гейма задатък.

Пръв това стори руснакът, който проби за повторно за 7:5 и по този начин взе първия сет на мача.

Това даде спомагателни сили на Медведев, а Синер стартира да изпитва и физически проблеми и във втория сет развръзката бе доста по-бърза. Бившият победител в Откритото състезание на Съединени американски щати завоюва първите два гейма, в които сервираше Синер и по този начин съумя да завоюва и втория сет с 6:3, а с това и мача.

За успеха си Медведев ще прибере над 1,2 милиона $ от общия награден фонд от 8,8 милиона. Освен това той ще вземе и 1000 точки за международната класация, с които ще се изкачи на четвърто място с 5150.

С достигането си до финала в Маями Яник Синер ще се придвижи до деветото място в света с 3345 точки, като италианецът ще вземе и премия от 662 хиляди $.
 Петра Квитова победи с купата в Маями
Петра Квитова победи с купата в Маями

Справи се мъчно с Елена Рибакина
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР