Даниил Медведев спечели титлата на турнира от сериите Мастърс в

...
Даниил Медведев спечели титлата на турнира от сериите Мастърс в
Коментари Харесай

Медведев стана шампион в Маями

Даниил Медведев завоюва купата на шампионата от сериите " Мастърс " в Маями след победа със 7:5, 6:3 против Яник Синер на финала. Това е пета купа от " Мастърс " за него в кариерата и четвърти трофей за 2023 след тези в Ротердам, Доха и Дубай. Медведев е с актив от 24 победи и 1 загуба в последните си 25 мача, като провалянето беше от Карлос Алкарас на на предходния шампионат от сериите " Мастърс " в Индиън Уелс.

стартира добре финала и проби, само че Медведев бързо върна пробива. Бившият №1 в света се справяше добре от главната линия и изчакваше неточности на противника си. Медведев проби още един път в края на първия сет, а по-късно поведе с 2:0 във втория, като направи серия от общо четири гейма. Синер върна пробива, само че имаше проблеми. Медведев незабавно стигна до нов, а до края контролираше мача, траял час и 34 минути.

" Щастлив съм, беше тежък мач. Беше евентуално най-горещият и най-влажен ден. Условията не бяха лесни. Не знам дали Яник е имал травма или разбиране. Аз също имах проблеми, само че се пробвах да не ги демонстрирам. Не съм печелил толкоз огромна купа от година и половина, в края бях малко нервозен, само че се събрах и затворих мача ", сподели Медведев.

Руснакът ще се изкачи до четвърто място в международната класация. Още с класирането си на финала в Маями той стана първият тенисист след Иван Лендъл през 1981, който доближава край на пет следващи шампионата.

Медведев към момента няма загуба от Синер в шестте мача посред им. Той го побеждава във втори край, откакто завоюва и мача за купата в Ротердам.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР