Даниил Медведев се класира за своя пети пореден финал. Руснакът

...
Даниил Медведев се класира за своя пети пореден финал. Руснакът
Коментари Харесай

Повелителят на хард кортовете: Медведев пребори Хачанов в руското дерби и е финалист в Маями

Даниил Медведев се класира за своя пети следващ край. Руснакът имаше извънредно тежка борба със своя съотечественик Карен Хачанов и не беше надалеч от това да инкасира едвам второ проваляне в последните си 24 дуела, само че откри метод да преодолее съпротивата на тогавашния първенец от Мастърса в Париж - 7:6(5) 3:6 6:3. По този метод московчанинът ще се опита за пръв път в своята кариера да завоюва купата в Маями, а от това достижение го разделя само някой всред Карлос Алкарас и Яник Синер, които по-късно ще излязат на корта, с цел да излъчат втория финалист в надпреварата.

MATCH POINT OF THE YEAR?! overcomes Khachanov to reach back-to-back finals in Indian Wells and Miami! ☀️☀️
— Tennis TV (@TennisTV)
Началото беше по-добро за сребърния олимпийски медалист от Токио, който доближи до две точки за пробив още в откриващото подаване на своя противник, само че Медведев сподели здрави нерви и беше безусловно непогрешим до края на гейма, с цел да измъкне началния си удар. Постепенно някогашният номер едно отстрани неточностите в играта си и не пропускаше опция да въвлече Хачанов в продължителна замяна от дъното на корта, единствено че 14-ият подложен знаеше по какъв начин нещата няма да свършат добре по този метод за него и изостряше темпото при първа опция. Бекхендът по правата работеше безотказно за полуфиналиста от Аустрелиън Оупън и той изглеждаше като по-стабилния състезател в първата половина на сета.

Изведнъж първият сервис тотално изостави международния номер 16, а по-високоранкираният играч чакаше тъкмо това и незабавно оползотвори забележимото си предимство от главната линия, откакто реализира пробив за задатък от 5:3. Хачанов надалеч не се беше предал и още веднъж стартира да санкционира прекомерно пасивните отигравания на съперника си, което му разреши да доближи до тайбрек. Там любимецът първи излезе с мини брейк напред, единствено че и този път беше мигновено застигнат от сънародника си и точките станаха 4:4. Все отново международният номер четири сподели малко по-голямо самообладание в решителните мигове и съумя да затвори тази толкоз оспорвана част в своя изгода.

Наглед Медведев трябваше да има психическо преимущество предвид на финалните минути от откриващия сет, само че олимпийският вицешампион показва къса памет и заигра по-добре от всеки път, реализирайки ранен пробив и напълно скоро към този момент разполагаше с преднина от 3:0. Медведев се опита да отвърне на удара и умерено можеше да направи рибрейк в петия гейм, но началният удар на Хачанов го измъкна от сложното състояние и оттова насетне за него не представляваше проблем да вкара срещата в решителна част.

Там Хачанов не беше по никакъв начин надалеч от това да реализира мигновен пробив, единствено че финалистът от Индиън Уелс нямаше желание да предава самодейността в подобен миг от мача и завоюва подаването си. Този епизод от срещата имаше основно значение, тъй като Медведев възвърне нормалното си равнище на убеденост и не допускаше нито една топка да премине около него, до момента в който 14-ият подложен на процедура самичък сдаде сервис гейма си, влизайки в поредност от лековати грешки. Впоследствие международният номер пет не даде никакви шансове на противника си, защото преминаваше извънредно бързо през личните си подавания и в последна сметка справедливо откри място в конфликта за трофея, а въпросният триумф означаваше, че Даниил Медведев към този момент може да се похвали с класиране най-малко за финала на всяка една конкуренция на твърди кортове в " Мастърс " сериите и Големия шлем.

27-year-old has now reached the final of EVERY hardcourt Grand Slam + hardcourt Masters 1000 + ATP Finals:
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР