Даниил Медведев се изправи за пръв път в кариератата си

...
Даниил Медведев се изправи за пръв път в кариератата си
Коментари Харесай

Креси влезе сериозно под кожата на Медведев, но все пак до изненада не се стигна

Даниил Медведев се изправи за пръв път в кариератата си против Максим Креси и надали ще желае да повтори преживяването в скоро време. Най-високоранкираният състезател в шампионата беше заставен да изиграе извънредно тежък мач и несъмнено душeвността му се разклати съществено в избран миг, само че въпреки всичко до изненада не се стигна и руснакът се наложи с 6:2 7:6(4) 6:7(4) 7:5, което му подсигурява място в четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън и иден дуел с Феликс Оже-Алиасим.

Креси имаше забележими проблеми със сервиса си в първите минути и допускаше голямо количество двойни неточности, което разреши на Медведев да поведе с ранен пробив. Непоставеният играч изпълняваше вторите си сервиси с над 200 киолметра в час, а рискът не се отплащаше съвсем в никакъв случай и лесните точки в актива на руснака се трупаха. Световният номер две пък имаше голямо преимущество при разиграванията от главната линия, като чудесно разчиташе офанзивите към мрежата на съперника си и осъществя още един брейк, с който с подсигурява триумфа в сета.

Постепенно американецът стабилизира началния си удар, а това му позволяваше да отиграва надалеч по-лесни волета и успеваемостта му наоколо до филето се повиши внезапно. Проблемите на ретур обаче по този начин и не се взеха решение, тъй като Медведев имаше цялостен надзор в сервис геймовете си и не се чувтваше заплашен по никакъв метод в тях. Креси се опитваше да отиграва всеки ретур с голяма доза риск, само че това по никакъв метод не се отплащаше и в последна сметка се стигна до тайбрек, където логиката спечелва и любимецът се приближи на единствено една част от класиране за четвъртфиналите.

Доминацията на сервиращите стана още по-сериозна в третия сет, в който не видяхме нито едно тъждество и закономерно се стигна до нов дълъг 13-ти гейм, където Медведев пръв се откъсна напред с мини пробив за 4:3, единствено че 198-сантиметровият играч се регистрира с два неспаяеми ретура и обърна нещата в своя изгода, намалявайки пасива си на 1:2 сета.

Четвъртата част предложи купища благоприятни условия за пробив пред Медведев, само че Креси варираше чудесно с посоката на подаванията си и и съумяваше да се измъкне. Световният номер две несъмнено към този момент показваше съществени признаци на раздразнителност, като организираше монолози на всеослушание и стартира да позволява нехарактерни грешки от дъното на корта. Играта продължи изцяло равностойно до 5:5, когато пред миналогодишният финалист се откриха следващите шансове да отнеме подаването на противника си и този път той се оправи, откакто пласира ослепителен минаващ удар от форхенд и след това с лекост затвори мача в своя изгода.

Grand Slam quarter-finals number 6️⃣ for
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР