Даниил Медведев с представянето си напоследък се утвърди като един

...
Даниил Медведев с представянето си напоследък се утвърди като един
Коментари Харесай

Шампионът е аут: Медведев бе разгромен на 1/4-финалите в Майорка от местен представител!

Даниил Медведев с представянето си в последно време се утвърди като един от най-постоянните играчи от началото на тревния сезон и доближи финалите на шампионатите в Хертогенбош и Хале, търсейки своята първа купа за годината, но тя остава към момента остава мираж за международния номер едно. Пред руснака върху зелената настилка остана само конкуренцията в Майорка, където той има сложната задача да отбрани трофея си от миналогодишното издание. Шампионът от US Open откри акцията през вчерашния ден с дуел против сънародника си Аслан Карацев, който надделя след поврат, с цел да може през днешния ден в мача от четвъртфиналите да срещне локалния любим и някогашен полуфиналист от Уимбълдън - Роберто Баутиста Агут, който пробва да навлезе в нужния темп за започващия в понеделник трети шампионат от Големия шлем през сезона.

Сблъсъкът извади на показ несигурността, която изпитва Медведев при срещите си с испанеца, като неслучайно има единствено една победа, пристигнала преди седмица, от общо четири дуела в съперничеството посред им. Агут от своя страна играеше на върха на опциите си, като грешките в играта му отсъстваха за сметка на печелившите удари и домакинският представител сервира изненадата, детронирайки първенеца след безапелационен триумф с 6:3 6:2. За международния номер 20 в мач даващ място на финала следва да срещне спечелилия всред Талон Грийкспор и изненадата на шампионата в лицето на 302-я в света Антоан Белие.

Испанецът назад на упованията започва със забележително самочувствие срещата, като притисна топ поставения още в първото му подаване и след многоходова акция осъществя пробив, с цел да излезе напред в резултата. Местният любим продължи все по този начин да господства над международния номер едно, като незабавно разполагаше с нов брой брейкболи, които пропиля и на собствен ред трябваше да избавя подобен, само че се оправи с помощта на безпогрешната си игра напрегнат, с цел да резервира задатъка си при 4:1. Агут в моментите си на начален удар се представяше покрай съвършеното, като не даваше нищо безплатно на първенеца, и с следващия си безупречно извършен гейм записа откриващия сет в актива си.

Втората част надалеч не ни даде нещо друго от двамата състезатели на корта, откакто само грешките при Медведев набъбнаха още повече и той нямаше какво друго да направи, с изключение на да съобщи началния си удар на сметката на международния номер 20, който ръководеше чудесно тактически срещата и си обезпечи преднината от сет и 3:1. Агут нямаше никакво желание да дава какъвто и да било късмет на топ поставения да се завърне в конфликта, като още веднъж го накара да бърка в ударите си, с цел да оползтвори разкрилия му се брейкбол за втори пробив, преди броени минути по-късно да затвори дуела в своя изгода под аплодисментите на сънародниците си по трибуните в курортния испански град.

A* performance from RBA
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР