Даниил Медведев прояви джентълменство след днешния си мач срещу Себастиан

...
Даниил Медведев прояви джентълменство след днешния си мач срещу Себастиан
Коментари Харесай

Медведев: Ако играех като Корда, щях да съм №700 в ранглистата


Даниил Медведев прояви джентълменство след днешния си мач против Себастиан Корда, като съобщи, че американецът е играл по-добре от него и справедливо е спечелил. Световният №31 сервира една от изненадите на шампионата, елиминирайки финалиста от последните две издания още в трети кръг. На конференцията след мача Медведев разяснява развиването на конфликта и разкри какъв брой сериозна е контузията, която го притесняваше по време на дуела.

„ Днес най-големи компликации ми създаваше това, че Корда удря топката с доста мощ и я нападна доста рано. Той евентуално е измежду най-хубавите в Тура в това отношение. Има и други тенисисти, които играят по този метод, само че те вършат повече непредизвикани неточности. По време на спадовете в играта му се възползвах от възможностите си, само че като цяло той не ми остави доста благоприятни условия. Като цяло трябваше да играя по-добре, само че не го направих. Стилът на Корда е по-различен от този на множеството тенисисти тъй като е доста нападателен. До огромна степен наподобява на Джокович. Трябва да го поздравя, тъй като не всеки умее да играе по този метод. Ако аз се пробвах до го върша, евентуално щях да съм №700 в ранглистата “ – сподели международният №8.

Руснакът бе запитан и какво не му доближава, с цел да записва повече победи против играчите от Топ 10 – нещо, за което самият той приказва на няколко пъти през предишния сезон.

„ Най-вече резултатът. Днес беше по-различно, тъй като Себастиан владееше самодейността, до момента в който аз се борех и се пробвах да остана в мача. В Топ 30 на ранглистата всеки може да победи всеки и по тази причина тенисът е толкоз сложен за играчите и завладяващ за феновете. Разбира се, играчите от Топ 10 са по-постоянни и мисля, че тъкмо постоянството е това, което може би ми липсва сега, само че както споделих, в челото на ранглистата конфликтите са доста равностойни. Дори Джокович губи от време на време, въпреки и много по-рядко от останалите “.

На въпроса каква съгласно него е повода за спада в равнището му през последните месеци, международният №8 отговори „ Не бих се изразил по този метод, защото играта ми не се е трансформирала изключително. И преди практикувах контраатакуващ жанр и не съм почнал да блъскам топката по-силно или нещо сходно. Днес пропуснах с някои минаващи удари, които трябваше да разпространявам по-добре. Този вид удари са доста сложни и нямаме опция да ги упражняваме доста постоянно. В същото време той пласира няколко балонни топки, които паднаха наоколо до линията. Като цяло Себастиан игра по-добре от мен през днешния ден “.

„ През цялото време се стараех да обърна нещата и да трансформира развоя на мача. Дори когато изоставах с 1-6 в тайбрека на третия сет не стопирах да се боря. Правех всичко допустимо да осъществя най-великич поврат на света. Сега е елементарно да споделям, че в някои обстановки можех да постъпя по друг метод, само че до момента в който бях на корта непрекъснато имах вяра, че мога да печеля. Би било безсмислено да нямам доверие в себе си “.

Двукратният финалист в шампионата бе запитан и за проблемите, които изпитваше по време на дуела.

„ Контузиите могат да се случат когато и да е. Алкарас се контузи в края на предишния сезон, коляното на Кирьос му основава проблеми от доста време. Днес по някаква причина изпитвах болежка в китката. Не знам за какво се случи това. Най-много се затруднявах при сервис. Винаги е мъчно да реагираш, когато не знаеш каква е повода за болката. С екипа ми се постарахме доста преди мача, само че тя не отшумя. Очевидно не е нещо съществено, защото в противоположен случай нямаше да съм в положение да играя. Въпреки това по време на сервис чувството в ръката ми несъмнено не бе положително “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР